Claudiu Zamfir

Firmă din România, cu depozit de fulfillment pentru comerțul online, cumpărată majoritar de bulgari

Stefan_Popa_Svetlozar Dimitrov_Angel Stefanov_Iosif Chesca.jpg

O firmă românească, înființată în anul 2019, care activează în domeniul serviciilor de e-fulfillment pentru magazinele online, a fost achiziționată majoritar de o companie bulgărească din domeniu, au transmis marți investitorii străini, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Firma românească Helpship, fondată de Ștefan Popa și Iosif Chesca, deține un depozit la Oradea și oferă afacerilor terțe de comerț online servicii de fulfillment - toate acele operațiuni care includ, printre altele, depozitarea și expedierea produselor.

De partea cealaltă, compania bulgară care a făcut investiția majoritară, euShipments.com, este un jucător internațional în servicii de fulfillment și curierat exclusiv pentru firmele de comerț online. Firma bulgară spune că este prezentă în clasamentul Financial Times, FT1000: Companii cu cea mai rapidă creștere din Europa pentru 2023.

Tranzacția este susținută de fondul de private equity bulgăresc BlackPeak Capital, care recent a rezervat 40 de milioane de euro pentru investiții de acest gen în România.

Investitorii bulgari consideră că depozitul Helpship de la Oradea „este poziționat strategic aproape de granița româno-maghiară și este bine conectat la principalele autostrăzi”. De asemenea, firma românească „se numără printre cei mai de succes și preferați furnizori de servicii de fulfillment, de către comercianții online români, procesând peste 80.000 de comenzi online în fiecare lună”, se mai arată în comunicat.

În urma achiziției majoritare realizate de compania bulgară euShipments.com în România,  grupul consolidat susține că „va permite comercianților online din regiune să se dezvolte mai repede în afara piețelor lor de origine și să se extindă rapid în piețele internaționale noi”.

Astfel, Helpship va putea oferi servicii de livrări transfrontaliere de comerț electronic „de la orice adresă de magazin electronic din România, indiferent de locația acestuia”.

Și după efectuarea tranzacției, Ștefan Popa, CEO Helpship, va continua să conducă firma din România, cu accent pe clienții-magazine online din România și din Balcanii de Vest.

„Acum, făcând parte din grupul euShipments.com, obiectivul principal din spatele acestui parteneriat strategic este ca compania noastră să devină cel mai competitiv furnizor de servicii de fulfillment din România, complet specializat în soluții de dezvoltare și livrare pentru comerțul electronic internațional” - a declarat Ștefan Popa, fondator și CEO al HelpShip, în comunicatul transmis StartupCafe.ro.

 La rândul lor, Svetlozar Dimitrov, CEO al euShipments.com, și Vichren Bisset, CCO al euShipments.com, vor intra în Consiliul de Administrație al Helpship.

„Helpship ca operator de înaltă calitate și locația sa extrem de favorabilă se potrivesc perfect scopurilor noastre de dezvoltare a afacerii. Cu sprijin financiar și mentorat din partea BlackPeak Capital, această achiziție ne permite să ne poziționăm puternic la poarta de intrare între Europa de Est și de Vest, ceea ce reprezintă un avantaj neprețuit pentru clienții noștri internaționali de comerț electronic” – a spus Svetlozar Dimitrov, co-fondator și CEO al euShipments.com.

La sfârșitul anului trecut, euShipments a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni și de la  liderul croat de servicii de acest fel, Pick&Pack.

Parallax

Vizualizari
1994
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri