Claudiu Zamfir

Finanțări de 5-15 milioane EUR pentru firme românești, printr-un fond de investiții bulgar

euro-bani-dreamstime

Firmele românești pot obține finanțări de câte 5-15 milioane de euro, în schimbul unui pachet minoritar din afacere, de la fondul de investiții bulgar BlackPeak Capital, care și-a trimis reprezentanții la București, să se prezinte antreprenorilor români.

Bulgarii au strâns cel de-al doilea fond al lor, în valoare de 126 de milioane de euro, din care fac investiții în Europa de Sud-Est. Din acest capital, o sumă totală de până la 40 de milioane de euro urmează să fie investită în firme din România - a spus, miercuri, la București, Rossen Ivanov, managing partner al  BlackPeak Capital.

Fondul de investiții caută firme profitabile, inclusiv IMM, dar nu startup-uri. Investitorii oferă runde de finanțare de câte 5-15 milioane de euro pentru extinderea afacerilor la nivel european.

BlackPeak Capital finanțează firme românești care activează mai ales în sectoare ca:

  • IT (cu predilecție software)
  • sănătate
  • servicii pentru companii
  • fabricare sepcializată
  • producție pentru consum

Din fondul de investiții curent, BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, bulgarii au finanțat deja o primă companie românească: Verdino, un cunoscut producător de „mici” și „cârnăciori” vegetali. Astfel, investitorii bulgari au intrat cu un pachet minoritar în firma românească fondată de Raul Ciurtin și Eberhart Răducanu.

În România, fondul de investiții BlackPeak Capital este reprezentat de Virgil Chițu.

Antreprenorii care consideră că au nevoie de investiții și se încadrează în profilul căutat de BlackPeak Capital pot scrie un mail la adresa: vc@blackpeak-capital.com .

Parallax

Vizualizari
816
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri