Claudiu Zamfir

Producător român de „mici” și „cârnăciori” vegetali - investiție susținută de Uniunea Europeană

Thumbnail

O firmă românească, ce produce „mici”, „cârnăciori”, „salam” și chiar „carne tocată” pe bază de proteină vegetală, a obținut o investiție de la un fond susținut de Uniunea Europeană.

Verdino Green Foods din județul Alba își mărește capitalul cu ajutorul fondului de investiții BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe. Valoarea investiției nu a fost dezvălută, dar este cunoscut că firma de investiții BlackPeak Capital, care administrează fondul, acordă, în general, finanțări de 5-10 milioane de euro întreprinderilor mici și mijlocii.

Ca urmare a acestei tranzacții, BlackPeak Capital va intra în acționariatul Verdino cu un pachet minoritar.

În urma acestei infuzii de capital, Verdino susține că vizează o creștere a vânzărilor de 100 de milioane de euro în următorii cinci ani.

Firma Verdino Green Foods a fost fondată, în anul 2019, de Raul Ciurtin (foto-dreapta) și Eberhart Răducanu (foto-stânga), doi antreprenori cu experiență în industria alimentară și a băuturilor.

Raul Ciurtin, co-fondator Verdino a declarat: „Urăm bun venit noului nostru partener, BlackPeak, și suntem încrezători că unindu-ne forțele putem duce Verdino la următorul nivel, și anume, prezența globală”.

Verdino își propune să ofere o alternativă vegetală la produsele din carne, folosind proteina de mazăre. Gama de produse Verdino include burgeri, mici, carne tocată, parizer, cârnăciori, salam, crenvurști, brânzeturi din ulei de cocos, pizza și specialități precum Mortadella cu fistic, Pepperoni și Bacon.

În doi ani de la lansare, Verdino a dezvoltat peste 60 de produse pe care le-a listat în peste 2.000 de magazine din România, Elveția, Olanda, Spania, Macedonia de Nord, Serbia și Marea Britanie. Totodată, compania și-a deschis reprezentanțe în cele mai mari două piețe europene - Germania și Marea Britanie - și a semnat acorduri de distribuție pentru alte 12 țări.

Cine este fondul de investiții BlackPeak Capital

De partea cealaltă, BlackPeak Capital a fost înființată în 2014 și acordă investiții de capital de creștere de 5-10 milioane EUR în IMM-urile cu creștere rapidă, din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia. Al doilea fond al BlackPeak Capital, BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, se concentrează pe parteneriatul cu antreprenorii remarcabili din regiune care au ambiția de a construi companii de clasă mondială pe baza inovației continue, creșterii organice și achizițiilor suplimentare. BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund este susținut de Fondul european de investiții în cadrul programelor COSME și JEREMIE, BERD, IFC, BCR Pensii și alți investitori instituționali privați europeni. BlackPeak Capital operează din patru birouri regionale din Sofia, București, Ljubljana și Viena.

„Suntem impresionați de gama extinsă de produse Verdino, ale căror gust excepțional a fost confirmat deopotrivă și de premiile internaționale World Plant-Based Taste Awards 2021, și, mai ales, de dedicarea managementului în a implementa strategia ambițioasă de creștere a companiei. Alături de misiunea sa de a oferi consumatorilor - alternative vegetale la produsele din carne, Verdino are un impact pozitiv asupra mediului prin contribuția sa majoră la reducerea amprentei de carbon, bunăstarea animalelor și sustenabilitatea industriei alimentare. Suntem bucuroși să contribuim și să facem parte din această călătorie promițătoare”, a declarat Dorian Macovei, Managing Director BlackPeak Capital.

„Deși considerate o nișă, produsele plant-based au avut o dezvoltare extraordinară în ultimii ani și devin o categorie din ce în ce mai importantă în industria alimentară. Credem cu tărie în creșterea continuă a acestui segment, Verdino având potențialul de a deveni lider de piață în Europa. De asemenea, suntem mândri că prima tranzacție a noului nostru fond este în România, deoarece subliniază angajamentul nostru de a sprijini IMM-urile românești inovatoare în expansiunea lor internațională”, spune Niklas Pichler, Managing Partner BlackPeak.

Parallax

Vizualizari
979
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri