Claudiu Zamfir

O firmă IT românească ajută companiile, artiștii și alte persoane să-și lanseze NFT-uri proprii

Thumbnail

Afacerile cu NFT-uri, la modă în plan internațional, cresc nivelul și în România: acum, o firmă IT de la noi a introdus un serviciu prin care ajută companiile, artiștii sau alți doritori să-și lanseze astfel de active digitale unice.

Firma de software Zitec, din București, a anunțat, joi, că a lansat „NFTăria - fabrica de NFT-uri”.

NFT-urile sunt cea mai recentă direcție din lumea criptomonedelor și a tehnologiei blockchain, reprezentând tokenuri non-fungibile (care nu poate fi înlocuit cu altul de același fel, de aceeași calitate și aceeași cantitate, în cazul când formează obiectul unei obligații) care certifică și garantează dreptul de proprietate și autenticitate asupra artei sau a bunurilor digitale.

Acestea pot fi opere în exclusivitate, video-uri cu momente memorabile, GIF-uri, fragmente muzicale experimentale sau oricare alt bun non-fungibil. NFT-urile pot fi tranzacționate precum criptomonedele și, fiindcă sunt ediții limitate care pe viitor pot valora mai mult decât în momentul achiziției, cererea pentru NFT-uri este în continuă creștere - explică Zitec într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Firma IT românească susține că procesul de lansare a unui NFT este  „destul de complex”.

„Deși crearea propriu-zisă a bunului digital nu este neapărat cea mai dificilă parte, trebuie să cunoști particularitățile platformelor de NFT-uri existente ca să o poți alege pe cea care ți se potrivește. Iar cel mai important este să înțelegi cum funcționează tehnologia de tip blockchain, ca să poți dezvolta un smart contract (codul cu regulile de guvernare a NFT-ului pe blockchain) care te va ajuta să îți digitalizezi arta în sine și ulterior, în procesul de monetizare” - spune Zitec.

Firma de software afirmă că îi poate ajuta pe cei care vor să își lanseze propriul NFT și pe platformele existente.

„Popularitatea NFT-urilor a explodat începând cu finalul anului trecut, iar experiența de peste 5 ani în proiecte dezvoltate pe tehnologia blockchain, câștigată odată cu preluarea Under Development Office - una dintre cele mai populare companii de blockchain development din Europa -, ne-a încurajat să creăm NFTăria. Astfel facem un alt pas înspre susținerea companiilor pe drumul către un viitor digital” a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și cofondator al Zitec.

„NFT-urile au un potențial interesant de a revoluționa piața de artă. Nouă la Zitec ne place să inovăm și să împingem limitele, motiv pentru care lansăm NFTăria.ro, primul local one-stop-shop pentru dezvoltare de NFT-uri din Europa. Scopul nostru este simplu: artiștii și agențiile care îi reprezintă să poată veni la un friendly local business, care îi ajută să înțeleagă, construiască și lanseze NFT-uri, la prețuri fixe, fără bătăi de cap” a adăugat Ștefan Gergely, șef de departament în Zitec.

Firma activează pe piața IT și de marketing digital și are birouri în București și Brașov. În 2017, compania de comerț online eMag a preluat 25% din Zitec, pentru 1,7 milioane de euro.

 

Parallax

Vizualizari
593
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri