Răzvan Tătaru

O firmă din Cluj vrea să producă plăci electronice imprimate, cu o investiție de peste 300.000 EUR

placă electronică imprimată

O firmă IT din Cluj-Napoca, înființată în 2015, investește peste 300.000 EUR în fabricarea de plăci electronice imprimate.

Firma OVES Enterprise, dezvoltatoare de software și producătoare de drone începând din luna februarie 2024, anunță într-un comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro, extinderea activității prin intrarea în domeniul producției de plăci electronice imprimate (embedded hardware).

„Decizia de a investi în acest nou domeniu de activitate vine ca un pas firesc în evoluția noastră. Am identificat o cerere tot mai mare pentru soluții integrate care combină hardware și software de ultimă generație. Acest nou domeniu ne permite să oferim clienților noștri soluții complete, eficiente și personalizate, păstrând, în același timp, costurile sub control”,  spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Extinderea are la bază cumpărarea unui pachet minoritar în compania MXT Creation, recunoscută pentru expertiza sa în electronica avansată, integrând capabilitățile acesteia sub umbrela OVES Enterprise.

Prezența pe noua piață are loc ca urmare a unei investiții de peste 300.000 EUR în ultimii doi ani, în echipamente de prototipare și testare, precum și în licențe pentru software de simulare și dezvoltare.

Inginerii MXT folosesc instrumente și echipamente de ultimă generație pentru a proiecta și dezvolta sisteme complexe hardware și software, asigurând performanțe înalte și fiabilitate pentru aplicații industriale și militare.

Plăcile embedded folosesc microprocesoare de ultimă generație, configurate special pentru aplicații cu inteligență artificială și RealTime, asigurând un consum redus de energie, esențial pentru funcționarea în dispozitive precum drone, rachete sau alte echipamente de apărare.

Compania poate produce, la acest moment, plăci embedded în 16 straturi, cu 136 de componente, ce permit utilizarea acestora în aplicații critice, cum ar fi echipamentele medicale, militare, telecomunicații, sau sisteme de control avansate.

Parallax

Vizualizari
236
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri