Claudiu Zamfir

eBay mai ia 1,9 miliarde euro pe 10% din compania care deține mobile.de

Thumbnail

O tranzacție mare care se întâmplă acum arată dimensiunile business-ului de comerț online din Europa: cineva plătește 1,9 miliarde de euro pentru 10,2% dintr-o companie care deține o serie întreagă de site-uri, printre care și mobile.de.

Firma de investiții londoneză Permira Funds a anunțat, miercuri, că va cumpăra de la gigantul e-commerce american eBay pachetul de acțiuni de 10,2% din compania norvegiană de comerț online Adevinta ASA.

Adevinta cuprinde o serie întreagă de branduri de comerț online, printre care site-urile de anunțuri de vânzări mobile.de (Germania), automobile.it (Italia) OLX Brazilia (50%), motors.co.uk (Marea Britanie), eBay Kleinanzeigen (Germania), Használtautó (Ungaria).

Inițial, eBay deținea aceste site-uri de anunțuri în cadrul diviziei sale de mică publicitate. În iulie 2020, americanii și-au vândut divizia de anunțuri către norvegienii de la Adevinta, primind în schimb un pachet de acțiuni de 44% din compania scandinavă și 2,5 miliarde de dolari. Întreaga tranzacție s-a ridicat la suma de 9,2 miliarde de dolari. Aceasta însemană că pachetul de 44% din Adevinta totaliza 6,7 miliarde de dolari.

Iată că acum americanii vând un sfert din acest pachet de acțiuni cu 1,9 miliarde de euro, adică 2,2 miliarde de dolari. Rezultă că eBay mai câștigă în plus jumătate de miliard de dolari, după 1 an, din vânzarea de participații în vechile sale site-uri de anunțuri de mică publicitate.

Parallax

Vizualizari
484
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri