Claudiu Zamfir

eBay vinde afacerea cu anunțuri de mică publicitate cu 9,2 miliarde dolari

Thumbnail

Tranzacție mare în comerțul online: gigantul eBay își vinde afacerea de anunțuri de mică publicitate, cu 9,2 miliarde de dolari, în bani și acțiuni, unei mari companii norvegiene din acest domeniu.

Prin această tranzacție, compania norvegiană de anunțuri online de mică publicitate Adevinta  preia eBay Classifieds Group, subsidiară a gigantului eBay.

În schimb, eBay primește de la norvegieni 2,5 miliarde de dolari (cash) și 540 de milioane de acțiuni Adevinta (în valoare de 6,7 miliarde de dolari).

În urma tranzacției, eBay devine cel mai mare acționar al Adevinta, cu 44% din acțiunile companiei norvegiene și 33,3% din voturile din consiliul de administrație.

În urma achiziționării eBay Classifieds Group, Adevinta devine cea mai mare companie din lume specializată în vânzări de la om la om prin anunțuri de mică publicitate.

Norvegienii preiau astfel marketplace-uri de anunțuri, deținute de eBay Classifieds Group, lideri naționali, cum sunt: Mobile.de, Kijiji, Automobile.it, Motors.co.uk. În portofoliul Adevinta erau deja site-uri mari, ca: InfoJobs, Milanuncios și OLX Brazilia (deținut alături de fondul sud-afican Naspers, care are și OLX România).

Parallax

Vizualizari
2426
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri