Claudiu Zamfir

Crypto: 7 sfaturi de la Bitdefender, să nu iei plasă cu „oportunitățile unice” oferite de escrocii de pe rețelele sociale

Thumbnail

Compania românească de securitate cibernetică Bitdefender avertizează asupra numărului tot mai mare de înșelăciuni crypto, în care oamenii sunt păcăliți de escroci, pe Facebook și alte rețele sociale, să le dea informații sensibile sau direct bani.

În unele cazuri escrocii online se folosesc de imaginea unor vedete pentru a-și înșela victimele.

„Escrocii folosesc platforme populare de rețele sociale, cum ar fi Facebook, Instagram și Twitter, pentru a promova oportunități false de investiții în criptomonede și pentru a folosi tactici de marketing care pun presiune pe oameni, păcălindu-i să trimită informații și să facă plăți” - avertizează Bitdefender, într-un articol pe blogul său.

Firma românească de soluții antivirus are 7 sfaturi pentru tine, când primești „oferte” crypto:

  1.     Nu crede tot ce vezi sau citești pe rețelele de socializare – criptomonedele sau platformele legate de criptomonede susținute de multe persoane nu garantează o investiție legitimă!
  2.     Nu accesa și nu interacționa cu ofertele de investiții nesolicitate făcute prin telefon, e-mail, mesaj sau postări pe rețelele sociale!
  3.     Fă-ți temele înainte de a configura un portofel de criptomonede și de a investi!
  4.     Analizează orice ofertă care pare prea bună pentru a fi adevărată, mai ales dacă îți promite profituri mari!
  5.     Nu permite niciodată nimănui să te „ajute” să configurezi conturi și să îți acceseze dispozitivul de la distanță și nu pune la dispoziție nimănui documentele de identitate!
  6.     Utilizează o soluție de securitate pe dispozitivul tău care poate detecta linkurile frauduloase și înșelătoriile!
  7.     Raportează orice activitate suspectă sau frauduloasă platformei de socializare, instituției financiare și poliției!

Citește tot articolul pe blogul Bitdefender...

Parallax

Vizualizari
480
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri