Claudiu Zamfir

OFICIAL: Românii de la Bitdefender fac primul pas pentru listarea la bursă în America

Thumbnail

Compania românească de securitate cibernetică Bitdefender a confirmat oficial că a depus un proiect de declarație la autoritatea americană de reglementare a pieței de capital (SEC), un prim pas pentru o posibilă listare la bursă, în SUA.

Dacă va reuși, Bitdefender ar deveni a doua companie fondată în România listată pe bursă în SUA, după UiPath, care se tranzacționează pe Bursa de la New York (NYSE), începând din aprilie 2021.

„Bitdefender Holding B.V., un lider global în securitate cibernetică, a anunțat astăzi că a depus în mod confidențial un proiect de declarație de înregistrare de tip Form F-1 la autoritatea americană de reglementare a pieței de capital (SEC) pentru o viitoare ofertă publică inițială (IPO) în Statele Unite ale Americii” - a precizat compania româneacă IT, cu sedii centrale la București și în Olanda.

Calendarul, dimensiunea și prețul pentru viitoarea ofertă urmează a fi stabilite. Oferta publică inițială este subiectul unor evaluări din partea SEC și unor alte procese de reglementare, dar și a pieței și a altor condiții.

Comunicatul de presă nu constituie o ofertă de vânzare sau o solicitare a unei oferte de cumpărare a oricăror valori mobiliare, a precizat firma de cibersecurity, respectând procedura americană pe piața de capital.

„Orice ofertă, solicitare sau ofertă de cumpărare sau orice vânzare de valori mobiliare se va face în conformitate cu cerințele de înregistrare prevăzute de Securities Act din 1933, cu modificările ulterioare ("Securities Act"). Acest anunț este emis în conformitate cu Regula 135 din Securities Act” - se mai arată în comunicatul Bitdefender.

Mai întâi, publicația britanică Unquote, specializată în piața de capital, a aflat de la trei surse pe care le ține anonime că Bitdefender a angajat băncile americane de investiții JP Morgan și Morgan Stanley să asiste compania românească într-o eventuală listare pe bursă, în anul 2022.

Surse neoficiale citate de ZF.ro au spus că Bitdefender țintește o evaluare de aproape 2 miliarde de dolari, ceea ce ar conferi companiei românești statutul de „unicorn” înainte de listarea la bursă. Oficialii companiei nu au comentat informațiile.

În decembrie 2017, fondul de investiții european Vitruvian Partners a cumpărat un pachet de acțiuni de 30% din Bitdefender de la Axxess Capital, o firmă de investiții bucureșteană, cu prezență în România și Bulgaria. Atunci, Bitdefender a fost evaluată la 600 de milioane de dolari, conform Reuters.

Bitdefender a fost fondată, la București, de Măriuca și Florin Talpeș (CEO). Mai întâi, cei doi cercetători au deschis firma Softwin, încă din anul 1990, axată la început pe outsourcing. Ulterior, au dezoltat produse proprii, printre care și anivirusul AVX (Antivirus Expert), rebranduit Bitdefender în anul 2001. Din anul 2007, Bitdefender s-a desprins din Softwin, pentru a se extinde pe plan internațional ca firmă de sine stătătoare.

Parallax

Vizualizari
2414
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri