Redacția StartupCafe.ro

Crypto 2024: Ce mai fac Bitcoin, ETH, Cardano, Solana, XRP și EGLD

Thumbnail

Compania americană BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, a depus zilele trecute o actualizare a formularului S-1 pentru un ETF ETH, potrivit unei analize care mai arată că totuși, Ethereum a încheiat săptămâna fără modificări ale prețului, tranzacționându-se la un preț de 3.780 de dolari. Iată cum stau în prezent și alte criptomonede populare în România, precum Bitcoin, Cardano, Solana, XRP și EGLD.

„În urma aprobării de către SEC a 19b-4s, care permite bursei americane să listeze ETF-uri ethereum de tip spot, a depus săptămâna trecută o declarație de înregistrare S-1 modificată la SEC, semnalând un alt pas înainte spre aprobarea și tranzacționarea unui ETF ethereum de tip spot în SUA. Totuși, veștile optimiste nu au ajutat prea mult prețul ethereum, acesta încheind săptămâna fără modificări, la 3.780 de dolari”, susține Simon Peters, analist eToro, într-o analiză transmisă StartupCafe.ro.

Potrivit lui, datele PCE (Personal Consumption Expenditures) recent publicate, „măsura preferată a inflației de către Fed, de asemenea, nu au avut un efect major asupra prețurilor activelor cripto, ajungând la la 2,7% YoY (year-over-year), în conformitate cu previziunile analiștilor”.

Capitalizarea totală a pieței criptoactivelor se situează în prezent în jurul valorii de 2,5 trilioane de dolari, cu aproximativ 500 de miliarde de dolari mai puțin față de vârful din 2021, mai susține analistul crypto.

Prețul Bitcoin, ETH, Cardano, Solana, XRP și EGLD, marți, 4 iunie 2024

Marți, 4 iunie 2024, la ora transmiterii acestei știri, prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, era de 69.373 dolari, în scădere ușoară față de ziua anterioară, potrivit datelor de pe Coinmarketcap. În ultimele 24 de ore, BTC a atins o valoare maximă de 70.230 de dolari. Criptomoneda a ajuns la un preț maxim istoric, de peste 73.750 dolari, pe 14 martie 2024.

Marți după-amiază, prețul Ethereum era de 3.784 de dolari și 99 de cenți. ETH s-a tranzacționat în ultimele 24 de ore la un preț maxim de 3.848 dolari și 60 de cenți, minimul fiind de 3.738 dolari și 13 cenți.

XRP a ajuns în cursul zilei de 4 iunie la 52,67 cenți, o creștere de 1,06% față de ziua anterioară. Prețul Cardano (ADA), la ora transmiterii știrii, era de 45,68 cenți, iar al Solana (SOL) de 166 dolari și 31 cenți.

Criptomoneda românilor de MultiversX (ex Elrond), EGLD, se tranzacționa marți la un preț de 39 dolari și 12 cenți. Prețul maxim istoric atins de EGLD a fost de 542 dolari și 28 cenți.

Alte noutăți din crypto, potrivit analizei eToro:

  • Monochrome Asset Management, cu sediul în Australia, a lansat un ETF care deține direct bitcoin (IBTC), „primul și singurul fond de pe piață tranzacționat la bursă care a fost autorizat în cadrul categoriei de licențiere a activelor cripto, conform Australian Financial Services Licensing (AFSL)”. Înainte de IBTC, investitorii australieni puteau să investească doar în ETF-uri care dețineau indirect bitcoin sau produse bitcoin offshore, niciunul dintre acestea nebeneficiind de normele de protecție din cadrul regimului AFSL, se mai arată în anunț. IBTC va începe tranzacționarea pe bursa Cboe Australia.
  • Această lansare continuă o tendință tot mai populară a țărilor și jurisdicțiilor care au aprobat în acest an ETF-uri bitcoin de tip spot sau produse tranzacționate la bursă, cum ar fi SUA, Hong Kong și Regatul Unit. Marțea trecută, ETF-ul bitcoin de tip spot IBIT al BlackRock a depășit GBTC al Grayscale pentru a deveni cel mai mare ETF bitcoin de tip spot din lume, cu o deținere totală de 288.670 de bitcoin (aproximativ 19,7 miliarde de dolari). Inițial, GBTC al Grayscale deținea aproximativ 620.000 de bitcoin atunci când a fost convertit dintr-un fond de investiții într-un ETF, în luna ianuarie a acestui an, dar a înregistrat retrageri semnificative în lunile următoare. În schimb, IBIT de la Blackrock a atras cele mai mari intrări, datorită structurii sale de comisioane mai mici și a „mărcii” sale. În total, ETF-urile bitcoin de tip din SUA dețin în prezent peste 850.000 de bitcoin, aproximativ 4,3% din totalul bitcoin în circulație.
  • Riot Platforms a anunțat marțea trecută că a achiziționat un pachet de  9,25% din acțiunile firmei rivale de minerit bitcoin Bitfarms, devenind cel mai mare acționar al acesteia. Comunicatul de presă a mai detaliat că Riot a făcut o propunere consiliului de administrație de a achiziționa toate acțiunile în circulație ale Bitfarms la un preț de achiziție de 2,30 de dolari per acțiune în numerar și acțiuni, ceea ce evaluează Bitfarms la aproximativ 950 de milioane dolari în capitaluri proprii. Achiziția ar crea cea mai mare companie de minerit de bitcoin la nivel global, cu 15 locații în SUA, Canada, Paraguay și Argentina, având o capacitate de putere combinată de 1 gigawatt (GW) și o capacitate de exploatare de 19,6 exahashes pe secundă (EH/s).  Într-un alt comunicat de presă, mai târziu în aceeași zi, Riot a anunțat o nouă achiziție de 3.002.350 de acțiuni (aproximativ 0,75% din acțiunile Bitfarms), ceea ce a dus participația lor totală în Bitfarms la 10%. Acțiunile achiziționate au fost dobândite prin achiziții pe piața bursieră Nasdaq și alte tranzacții pe piața liberă.
  • PayPal a anunțat miercurea trecută (la Consensus 2024) că stablecoin PYUSD este acum disponibilă pe blockchain-ul Solana, ca parte a planurilor sale de extindere pentru a crește adoptarea PYUSD. PayPal și-a lansat inițial  PYUSD pe Ethereum în august 2023, cu scopul de a atrage atenția asupra proiectului PYUSD stablecoin și de a introduce utilizarea PYUSD celor 100 de milioane de utilizatori ai PayPal prin intermediul aplicațiilor PayPal și Venmo. Într-o scrisoare deschisă, PayPal a menționat motivele pentru care a ales blockchain-ul Solana pentru extinderea PYUSD stablecoin, respectiv tranzacțiile mai rapide și mai ieftine și capacitatea de a utiliza „extensiile de token-uri” ale Solana, care permit opțiuni de personalizare mai mari și mai multe caracteristici unice pentru PYUSD stablecoin în viitor față de alte blockchains. În plus față de portofelele PayPal și Venmo, Crypto.com, Phantom și Paxos sunt alte trei locuri unde PYUSD (Solana) poate fi cumpărat, mai spune Simon Peters.

(Disclaimer: Acest articol nu reprezintă o sugestie de investiție în criptomonede).

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1194
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 022
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri