Denisa Crăciun

O companie de tehnică dentară debutează pe piața AeRO a Bursei de la București

Thumbnail

O companie de tehnică dentară, fondată în 1995, s-a listat marți, 22 februarie, pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Dr. Fischer Dental, companie fondată de Antoaneta Fischer, medic stomatolog, debutează pe piața AeRO a BVB sub simbolul bursier DENT. Debutul la Bursă are loc după derularea unui plasament privat prin care compania a atras de la investitori 5,13 milioane de lei (circa 1 milion de euro), fonduri destinate extinderii pe plan național și internațional.

În noiembrie 2021 scriam pe StartupCafe.ro despre compania Dr. Fischer Dental că a derulat plasamentul privat de acțiuni prin care a vândut către 78 de investitori un număr de 900.936 acțiuni, la un preț de 5,7 lei per acțiune.

„Piața AeRO începe să devină locul predilect de finanțare al antreprenorilor români, lucru care ne onorează. Dr. Fischer Dental este a patra companie care sună clopoțelul Bursei de la începutul anului, la care se adaugă alte două companii care au listat obligațiuni. Prin această nouă listare, investitorii din piața de capital au acces la un nou jucător din piața serviciilor medicale. Le urez mult succes la Bursă și îi așteptăm în continuare pe piața de capital pentru noi runde de finanțare”, spune Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„Munca noastră de peste 25 de ani a redat zâmbetele a zeci de mii de pacienți, beneficiarii finali ai serviciilor noastre, generând satisfacții profesionale pentru mii de medici stomatologi care au apelat la noi pentru calitate și promptitudine. Odată cu listarea acțiunilor, suntem convinși că le vom aduce motive de mulțumire și investitorilor care au ales să ne susțină în strategia de creștere. Dr. Fischer Dental este lider pe piața serviciilor de tehnică dentară din România, iar prin finanțarea obținută pe piața de capital putem să ne consolidăm poziția pe plan local, ducând serviciile noastre în orașe mai mici, unde cererea este slab acoperită. Pe de altă parte, am început extinderea pe plan internațional, deschizând un laborator în Germania, ceea ce ne va crește numărul de oportunități pe care le putem valorifica pe această piață”, susține Dr. Antoaneta Fischer, fondator și președinte al Consiliului de administrație, Dr. Fischer Dental. 

Dr. Fischer Dental a fost înființată sub forma unui laborator de tehnică dentară în 1995 de către dr. Antoaneta Fischer și dr. Peter Paul Fischer, o familie de medici stomatologi care avea la acea vreme experiență de muncă bazată pe activitatea desfășurată în Berlin și Dusseldorf.

Sub numele actual, compania funcționează în București din 2014, fiind specializată în producția de lucrări protetice dentare, precum coroane dentare, punți dentare, proteze dentare, aparate ortodontice, fațete dentare.

Principalii clienți ai grupului sunt cabinetele stomatologice și alte laboratoare de tehnică dentară, atât din străinătate - Germania, Italia, Franța, Belgia, Olanda, Suedia, Elveția, Canada și Israel, cât și din România. Emitentul deține integral pachetele de părți sociale ale Dr. Fischer Digital Lab, SDS SRL înființate în România și Dr. Fischer Dental GmbH, înființată recent în Dusseldorf, Germania.

Cifra de afaceri a grupului a fost în 2021 de 10,4 milioane de lei. Dintre acestea, 99,9% din venituri au provenit din vânzarea de lucrări protetice, iar cifra de afaceri realizată de Emitent a fost de 9,8 milioane de lei. La nivel de Grup, numărul total de angajați a fost de 77 persoane, la sfârșitul anului 2021.

Parallax

Vizualizari
290
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri