Denisa Crăciun

O doctoriță româncă a scos 1 milion Euro din vânzarea de acțiuni la firma ei de tehnică dentară

Thumbnail

O companie de tehnică dentară, fondată în 1995, a reușit să atragă 5,13 milioane de lei (circa 1 milion de euro) prin vânzarea de acțiuni de tip plasament privat.

Pe 19 noiembrie, Dr. Fischer Dental, companie fondată de Antoaneta Fischer, medic stomatolog a încheiat cu succes oferta primară de vânzare de acțiuni.

În plasamentul privat au fost oferite spre vânzare 900.936 de acțiuni, prețul final stabilit în ofertă fiind de 5,7 lei/acțiune, corespunzător prețului maxim al intervalului de subscriere.

În urma încheierii cu succes a ofertei, capitalizarea anticipată a companie se situează la aproximativ 33,7 milioane de lei.

Fondurile atrase în ofertă vor fi folosite pentru finanțarea a două direcții de dezvoltare accelerată a companiei: înființarea, pentru început, a unui punct de lucru (laborator de tehnică dentară) în Germania și stabilirea unor puncte mobile de servicii în România.

Pe viitor, compania va face demersurile necesare pentru listarea acțiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București (BVB), pe piața AeRO, cu simbolul DENT.

„Cu ajutorul acestei finanţări avem în plan extinderea pe pieţele externe, începând cu înfiinţarea unui punct de lucru în Germania anul viitor. Ne dorim să devenim unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de tehnică dentară de pe piaţa europeană. Avem în spate o experienţă de 25 de ani, suntem deja prezenţi în 10 ţări din Europa şi America, iar piața pe care acţionăm are un mare potenţial de creştere, atât în România, cât și pe plan global”, a spus Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea companiei.

Compania vrea să se extindă pe piața de tehnică dentară din Europa și vizează consolidarea pe o piață locală fragmentată și integrarea verticală a grupului.

Grupul Dr. Fischer Dental SA este liderul pieţei de tehnică dentară la nivel naţional. Compania are circa 80 de angajați, oferă peste 240 de tipuri de lucrări protetice şi servicii clienţilor săi, cabinete stomatologice şi laboratoare de tehnică dentară, pe piaţa autohtonă şi în alte 10 ţări din Europa și America.

Parallax

Vizualizari
821
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri