Claudiu Zamfir

Compania românească Bitdefender - posibilă evaluare la aproape 2 miliarde dolari (surse ZF)

Thumbnail

Compania românească de securitate cibernetică Bitdefender, cunoscută în toată lumea pentru antivirusul său puternic, ar vrea să se listeze la bursă în SUA, țintind o evaluare inițială de aproape 2 miliarde de dolari, conform unor surse citate de Ziarul Financiar.

Publicația britanică Unquote, specializată în piața de capital, a anunțat că a aflat de la trei surse pe care le ține anonime că Bitdefender a angajat băncile americane de investiții JP Morgan și Morgan Stanley să asiste compania românească într-o eventuală listare pe bursă, în anul 2022.

Surse neoficiale citate de ZF.ro au spus că Bitdefender țintește o evaluare de aproape 2 miliarde de dolari, ceea ce ar conferi companiei românești statutul de „unicorn” înainte de listarea la bursă. Oficialii companiei nu au comentat informațiile.

În decembrie 2017, fondul de investiții european Vitruvian Partners a cumpărat un pachet de acțiuni de 30% din Bitdefender de la Axxess Capital, o firmă de investiții bucureșteană, cu prezență în România și Bulgaria. Atunci, Bitdefender a fost evaluată la 600 de milioane de dolari, conform Reuters.

Bitdefender a fost fondată, la București, de Măriuca și Florin Talpeș (CEO). Mai întâi, cei doi cercetători au deschis firma Softwin, încă din anul 1990, axată la început pe outsourcing. Ulterior, au dezoltat produse proprii, printre care și anivirusul AVX (Antivirus Expert), rebranduit Bitdefender în anul 2001. Din anul 2007, Bitdefender s-a desprins din Softwin, pentru a se extinde pe plan internațional ca firmă de sine stătătoare.

Parallax

Vizualizari
840
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri