Denisa Crăciun

Revolut, nou sistem bazat pe inteligență artificială, pentru a evita fraudele cu cardul bancar

Revolut

Aplicația financiară Revolut, folosită și de români, introduce un sistem bazat pe inteligență artificială pentru a ajuta utilizatorii să evite fraudele cu cardul bancar.

Fintech-ul londonez a anunțat joi un sistem de detectare a scam-urilor investiționale sau care implică platforme financiare, atunci când se folosesc cardurile pentru plăți online, funcție disponibilă inclusiv pentru români.

„Pe lângă tehnologia deja integrată în aplicație pentru a detecta scam-urile APP (Autorizare Plată Push), Revolut adaugă un nou nivel de securitate care folosește inteligența artificială (AI) pentru a identifica tranzacțiile riscante și activitățile suspecte, cu scopul de a proteja fondurile clienților”, susține fintech-ul într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Funcționalitatea a fost dezvoltată de echipa Antifraudă a companiei și are capacitatea de a determina în ce măsură modul de interacțiune între client și aplicație este specific unei scheme de fraudare și dacă este cazul să anuleze plata. În acest fel, utilizatorul este prevenit în legătură cu plățile riscante și este automat direcționat către un flux în aplicație care să îl ajute să înțeleagă la ce risc se expune.

Revolut susține că a constatat o reducere cu 30% a sumelor fraudate după introducerea acestui flux de prevenție.

În 2023, conform datelor aplicației financiare, 59% din sumele pierdute au fost generate de fraude de tipul scamuri de investiții, deși acestea au reprezentat doar 14% din totalul cazurilor de fraudă. Chiar dacă numărul cazurilor a fost unul aparent redus, cifrele arată că multe persoane au pierdut sume importante.

În schimb, scam-urile legate de cumpărături au fost cel mai des întâlnite ca tipologie, reprezentând 62% din totalul cazurilor de fraudă la nivel global, în aceeași perioadă de timp. Valoarea lor cumulată reprezintă mai puțin de 9% din totalul sumelor pierdute, arătând că astfel se pierd sume mai mici, dar numărul celor care cad în plasa escrocilor este mai mare.

Lansată în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko, aplicația Revolut susține că are 35 milioane de utilizatori în toată lumea, din care peste 3,5 milioane în România.

Parallax

Vizualizari
1570
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri