Claudiu Zamfir

Aplicația Duolingo a ajuns să valoreze 1,5 miliarde de dolari, cu o investiție Google

Thumbnail

Aplicația de învățare a limbilor străine Duolingo, prezentă și în România cu serviciile sale de educație, susține că a ajuns să valoreze 1,5 miliarde de dolari, după ce a primit o nouă finanțare de capital de risc, din partea fondului de investiții al Google.

CapitalG, cunoscut anterior sub numele de Google Capital, a acordat, miercuri, o rundă de investiție de serie F în valoare de 30 de milioane de dolari aplicației Duolingo. CapitalG este un fond de investiții deținut de Alphabet, compania-mamă a Google.

În cei 8 ani de existență, Duolingo a obținut în total investiții de peste 138 de milioane de dolari. De-a lungul timpului, printre investitori s-au numărat și actorul Ashton Kutcher, precum și fondurile de investiții Kleiner Perkins Caufield Byers, Union Square Ventures, New Enterprise Associates.

Aplicația de mobil și-a crescut veniturile prin serviciul său plătit Duolingo Plus, care elimină reclamele și oferă funcții suplimentare, în timp ce tot conținutul educațional de pe Duolingo continuă să fie gratuit.

În prezent, Duolingo are circa 200 de angajați la sediul central de la Pittsburg, SUA, și în birourile sale de la New York, Seattle și  Beijing. Firma a fost fondată în anul 2011 de către profesorul guatemalez Luis von Ahn și de studentul său elvețian Severin Hacker.

Și românii au făcut o aplicație de învățare a limbilor străine, care sa extins la nivel internațional: Mondly.

Firma ATi Studios, care a realizat aplicația Mondly, a fost înființat în anul 2013, la Brașov, de frații Alexandru și Tudor Iliescu. Zeci de milioane de utilizatori învață 33 de limbi cu ajutorul Mondly, folosind inclusiv tehnologii de realitate augmentată (AR) și realitate virtuală (VR).

În martie 2018, firma brașoveană a lansat, în colaborare cu Google, aplicația MondlyAR, ce foloseşte realitatea augmentată pentru a-i ajuta pe utilizatori să înveţe mai uşor limbile străine. Mai exact, un profesor virtual vorbeşte cu utilizatorul, îi pune întrebări şi îi corectează greşelile.

Parallax

Vizualizari
1929
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri