Claudiu Zamfir

Antreprenor IT român: SUA și China sunt primele noastre piețe

Thumbnail

Americanii și chinezii sunt pe primul loc la numărul de utilizatori ai aplicației românești Mondly, de învățare a limbilor străine, a declarat antreprenorul brașovean Alexandru Iliescu, cofondator și director general (CEO) al startupului.

„A doua noastră piață este China, chinezii vor să învețe engleza. Prima noastră piață este SUA. Oamenii vor să devină mai buni și privesc învățarea limbilor străine nu neapărat ca pe o nevoie, ci ca pe un fel de gimanstică pentru creier - înveți ceva și te menții activ într-un mod plăcut” - a declarat Alexandru Iliescu, la Startup Europe Summit, la Cluj-Napoca.

El a precizat că firma sa este profitabilă în prezent, un fapt rar în rândul startup-urilor care investesc permanent în dezvoltarea de tehnologii și modele de afaceri noi.

Firma ATi Studios, care a realizat aplicația Mondly, a fost înființat în anul 2013, la Brașov, de frații Alexandru și Tudor Iliescu. Zeci de milioane de utilizatori învață 33 de limbi cu ajutorul Mondly, folosind inclusiv tehnologii de realitate augmenată (AR) și realitate virtuală (VR).

În martie 2018, firma brașoveană a lansat, în colaborare cu Google, aplicația MondlyAR, ce foloseşte realitatea augmentată pentru a-i ajuta pe utilizatori să înveţe mai uşor limbile străine. Mai exact, un profesor virtual vorbeşte cu utilizatorul, îi pune întrebări şi îi corectează greşelile.

În 2017, aplicaţia a primit premiul “Regional App of the Year Europe” (Aplicaţia regională a anului) pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, în compeţitia FbStart Apps of The Year, organizată de Facebook.

De asemenea, startupul de învățare a limbilor străine a fost inclus în topul Deloitte Fast 50 pentru Europa Centrală și de Est, ediția 2018.

Tot în 2018, Alexandru Iliescu a fost desemnat Fondatorul Anului la Central European Startup Awards, de la Varșovia.

Parallax

Vizualizari
3405
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri