Redactia StartupCafe.ro

Aplicaţia TikTok, acuzată de „probleme de securitate”, de către autoritățile SUA

Thumbnail

Aplicația video TikTok, deținută de gigantul chinez ByteDance, se confruntă din nou, în SUA, cu acuzații privind securitatea, iar acum a fost interzisă pe toate dispozitivele gestionate de Camera Reprezentanţilor, forul parlamentar inferior al Statelor Unite.

Potrivit Reuters, citată de News.ro, decizia camerei inferioare a Congresului SUA imită o lege care va intra în vigoare în curând și care interzice instalarea aplicaţiei TikTok pe dispozitivele guvernamentale americane.

Aplicaţia chinezilor este considerată „un risc ridicat din cauza unui număr de probleme de securitate”, a declarat directorul administrativ al Camerei Reprezentanților (CAO), într-un mesaj trimis tuturor marţi congresmenilor şi personalului, potrivit căruia TikTok trebuie ştearsă de pe toate dispozitivele gestionate de forul legislativ al SUA.

Noua regulă urmează unei serii de măsuri ale guvernelor statelor americane de a interzice TikTok, deţinută de compania ByteDance, cu sediul la Beijing, de pe dispozitivele guvernamentale.

De săptămâna trecută, 19 state SUA au interzist cel puţin parţial aplicaţia pe dispozitivele administrate de autorități, din cauza temerilor că guvernul chinez ar putea folosi aplicaţia pentru a urmări americanii şi a cenzura conţinutul.

Legea bugetului general de 1.660 de miliarde de dolari, adoptată săptămâna trecută pentru a finanţa guvernul SUA până la 30 septembrie 2023, include o prevedere de interzicere a aplicaţiei pe dispozitivele administrate la nivel federal şi va intra în vigoare odată ce preşedintele Joe Biden o va promulga.

TikTok a fost lansată în anul 2016, mai întâi în China, unde e cunoscută sub numele de Douyin. Aplicația de distribuire de filmulețe este deținută de gigantul chinez ByteDance, fondat de Zhang Yiming și Liang Rubo în anul 2012.

Parallax

Vizualizari
189
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 018
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri