Denisa Crăciun

Noi instrumente de editare pe TikTok

TikTok

TikTok, platforma chinezească folosită intens și în România, lansează noi instrumente de editare și creare pentru utilizatorii săi.

Funcțiile sunt valabile în SUA și în majoritatea regiunilor la nivel global, a anunțat TikTok, joi.

Instrumentele permit acum ajustarea ușoară a clipurilor, sunetelor, imaginilor și textului în cadrul fluxului de creație.

Astfel, utilizatorii vor putea:

  • să editeze clipuri: să așeze, să taie și să împartă videoclipuri;
  • să editeze sunete: să taie și să seteze durata sunetelor;
  • să editeze și să poziționeze textul: să editeze, poziționeze și să seteze mai ușor durata textului;
  • să adauge suprapuneri: adăugarea de suprapuneri de fotografii și videoclipuri pentru așezarea imaginilor în imagini (sau video în video);
  • să regleze viteza video: să regleze viteza și ritmul clipurilor video;
  • conținutul cadrului: rotirea, mărirea și mișcorarea din cadrul clipurilor individuale;
  • să adauge efecte sonore.

TikTok a lansat și Photo Mode, un format disponibil pe mobil pentru conținut foto, potrivit pentru partajarea imaginilor pe platformă.

Opțiunea permite distribuirea de postări „carusel”, imagini statice care se afișează automat una după alta. Utilizatorii pot adăuga background audio, o coloană sonoră pentru imagini.

Totodată, creatorii de conținut de pe TikTok vor putea asocia videoclipurile și conținutul realizat în Photo Mode cu descrieri mai lungi, până la 2.200 de caractere pentru fiecare postare.

Aplcația TikTok a fost lansată în septembrie 2016, în China, sub numele de Douyin (vibrații). Din 2017, rețeaua socială s-a extins la nivel internațional sub numele de TikTok. Aceasta a atras mai ales publicul tânăr, care se plictisește repede.

Aplicația este deținută de compania de servicii online ByteDance, fondată în anul 2012, de antreprenorul chinez Zhang Yiming, care avea 29 de ani atunci. Între timp, el a ajuns la o avere estimată la 49,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Parallax

Vizualizari
221
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri