Denisa Crăciun

UK ar putea amenda TikTok cu 29 milioane dolari

Tik-Tok-aplicatie-dreamstime

Marea Britanie ar putea amenda rețeaua socială TikTok cu 27 de milioane de lire sterline (circa 29 de milioane de dolari), în urma unei investigații din care reiese că aplicația ar fi încălcat legea privind protecția datelor, conform Reuters.

TikTok nu ar fi reușit să protejeze datele confidențiale ale copiilor care îi folosesc platforma.

Astfel, în urma anchetei s-ar fi constatat că aplicația de videoclipuri scurte a fi prelucrat datele copiilor cu vârsta sub 13 ani fără acordul părinților și nu a fi furnizat în mod transparent informații utilizatorilor săi.

ICO (Information Commissioner's Office), autoritatea pentru protecția datelor, a transmis o notificare către TikTok și către TikTok Information Technologies UK în care amintea neregulile constatate în urma anchetei.

„Companiile care furnizează servicii digitale au obligația legală de a aplica protecția datelor, dar opinia noastră provizorie este că TikTok nu a îndeplinit această cerință”, a declarat comisarul pentru informații John Edwards.

De cealaltă parte, un purtător de cuvânt al TikTok a declarat pentru Reuters că nu este de acord cu opinia ICO și că va transmite oficial un răspuns către autoritate în timp util.

Aplcația TikTok a fost lansată în septembrie 2016, în China, sub numele de Douyin (vibrații). Din 2017, rețeaua socială s-a extins la nivel internațional sub numele de TikTok. Aceasta a atras mai ales publicul tânăr, care se plictisește repede.

Aplicația este deținută de compania de servicii online ByteDance, fondată în anul 2012, de antreprenorul chinez Zhang Yiming, care avea 29 de ani atunci. Între timp, el a ajuns la o avere estimată la aproape 50 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Parallax

Vizualizari
89
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri