Claudiu Zamfir

TikTok a sărit de 1 miliard de utilizatori activi pe lună

Thumbnail

TikTok a depășit pragul de 1 miliard de utilizatori activi pe lună - potrivit unui anunț oficial  făcut, luni, de rețeaua socială chinezească bazată pe filmulețe foarte scurte.

„Peste 1 miliard de oameni din întreaga lume vin acum pe TikTok în fiecare lună pentru a se distra învățând, râzând sau descoperind ceva nou. Suntem onorați să-i fim casă comunității noastre foarte diverse, de familii, firme mici și creatori, care se transformă în starurile noastre preferate” - spune TikTok.

În 19 mai 2021, compania chineză și-a lansat și în România serviciul de publicitate online TikTok for business. La noi, distribuitorul serviciilor TikTok de marketing pentru companii este firma Httpool, care reprezintă și alte platforme online: Facebook, Spotify, LinkedIn.

Potrivit unui studiu realizat de startup-ul românesc de marketing onlie Planable, în prima jumătate a anului 2021, „companiile au început să-și mute resursele de la rețelele tradiționale de socializare”, cum ar fi Facebook, Twitter sau Linkedin, către platformele axate pe conținut video, cum ar fi TikTok.

TikTok „începe să devină un canal de interes pentru brand-uri”, care încearcă să ajungă la consumatorii din generația Z (tinerii născuți în peroada care începe în jurul anului 1997 și se încheie în jurul anului 2012, cu aproximație).

Astfel, Facebook a înregistrat o reducere de 16% a numărului de postări per utilizator, Twitter o scădere de 21%, iar LinkedIn o reducere de 2% comparativ față de prima jumătate a anului 2020, conform studiului  Planable.

Potrivit lui Cristian Manafu, unul dintre cei mai cunoscuți marketeri online de la noi, în România, TikTok a întrecut Instagram, la numărul de utilizatori, încă din decembrie 2020. Manafu spune că TikTok avea atunci 5,36 milioane utlizatori în România, iar Instagram, 5,053 milioane. El a folosit date de pe platforma de marketing Napoleon Cat.

La nivel mondial, însă, TikTok este încă în urma Instagram, aplicația socială bazată pe imagini deținută de Facebook. Potrivit datelor de pe Statista, în iulie 2021, Instagram avea 1,38 miliarde de utilizatori în întreaga lumea.

În România, cele mai populare conturi de TikTok sunt:

  1. Andra Gogan  - 8,3 milioane followers.
  2. ninjagirldraws (Dania) - 3,1 milioane followers.
  3. Cătălin Ionuţ - 2 milioane followers.

Aplcația TikTok a fost lansată în septembrie 2016, în China, sub numele de Douyin (vibrații). Din 2017, rețeaua socială s-a extins la nivel internațional sub numele de TikTok. Aceasta a atras mai ales publicul tânăr, care se plictisește repede.

Aplicația este deținută de compania de servicii online ByteDance, fondată în anul 2012, de antreprenorul chinez Zhang Yiming, care avea 29 de ani atunci. Între timp, el a ajuns la o avere estimată la 36 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Parallax

Vizualizari
1958
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri