Raluca Abrihan

Europenii cer mai multe reglementări din partea UE privind giganții din tehnologie - studiu

Thumbnail

Cu două luni înainte de alegerile europene, 64% dintre europenii chestionați într-un studiu Harris Interactive consideră că în ultimii 5 ani Uniunea Europeană nu a luat suficiente măsuri pentru a reglementa puterea giganților americani din tehnologie. Cercetarea aduce în discuţie şi subiectul Directivei UE privind Drepturile de Autor. Ce spun YouTube-rii români despre această directivă.

Dezbaterea asupra giganților din tehnologie se intensifică în jurul noțiunilor de fake news, a dominanței pe piață - directiva privind drepturile de autor care reglementează distribuția conținutului pe platformele mari face parte din aceasta - precum și impozitul pe venit planificat la nivel național și european.

80% dintre europeni sunt în favoarea normelor de implementare ale Uniunii Europene pentru a garanta remunerarea artiștilor și creatorilor de conținut pentru distribuirea conținutului lor pe platformele de internet, susţine studiul Harris Interactive.

Rezultatele sondajului arată că europenii se preocupă ca autorii de conținut să fie plătiți corect de platformele online mari.

Cu toate acestea cei mai mulţi creatori români de conţinut critică această directivă.

Vezi ce spun Mikey Hash, Cuza sau Coțofan despre Directiva europeană a drepturilor de autor.

Un vot asupra textului final al directivei europene privind drepturile de autor va avea loc în cursul sesiunii plenare din 25-28 martie a Parlamentului European.

Studiul Harris Interactive a fost efectuat online între 15 și 22 februarie 2019, pe un eșantion de 6.600 de persoane reprezentative, cu vârsta de minimum 18 ani, din Republica Cehă, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, România și Spania. Studiul derulat în România a fost efectuat în aceeași perioadă, pe același criteriu de vârstă, pe un eșantion de 800 de persoane reprezentative pentru populația română.

Cum vor arăta căutările pe Google dacă va intra în vigoare legea europeană a copyright-ului

 

Parallax

Vizualizari
361
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri