Claudiu Zamfir

Acțiunile companiei românești Aquila în indicii FTSE Russell

Thumbnail

Acțiunile Aquila Part Prod Com (AQ), lider de piață în domeniul serviciilor integrate de distribuție și logistică din România, vor fi incluse, din 20 iunie 2022, în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente, a anunțat, luni, Bursa de Valori București, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Acțiunile AQ vor intra în componența FTSE Global Micro Cap.

Astfel, Aquila va fi a șasea companie românească prezentă în indicii FTSE Global Micro Cap, alături de Purcari Wineries, Conpet, IMPACT Developer & Contractor, Sphera Franchise Group și Transport Trade Services. În total, România va avea din 20 iunie un număr de 12 companii incluse în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente (șase în indicii FTSE Global Micro Cap și șase în indicii FTSE Global All Cap).

Aquila a fost listată la bursă în 29 noiembrie 2021, în urma derulării unei oferte publice inițiale în valoare de 367 milioane lei (74 milioane euro), cea mai mare ofertă de acest tip realizată de o companie antreprenorială la BVB. Acțiunile AQ sunt incluse și în BET, indicele principal al Bursei de Valori București, și BET-TR, indicele care include și dividendele acordate de companiile din BET. La finalul ședinței bursiere din 20 mai compania avea o capitalizare de 828 milioane lei (167,3 milioane euro).

„Includerea Aquila în indicii FTSE Russell într-un interval atât de scurt de la listarea noastră pe BVB este o confirmare a muncii inteligente pe care o depunem zi de zi, dar și o motivație și o obligație să performăm constant mai eficient. După ce în 2021 am înregistrat cele mai bune rezultate din istoria noastră, am continuat evoluția pozitivă cu un nou trimestru de creștere. Ne vom continua strategia de extindere a afacerii noastre, așa cum am anunțat la finele anului trecut, când am listat Aquila la Bursa de Valori București”, a spus Jean Dumitrescu, Director Relații cu Investitorii Aquila.

Fondată în 1994, Aquila are în prezent o echipă de aproximativ 3.000 de angajați și oferă soluții integrate de distribuție și logistică, prin vânzarea de produse și servicii complementare. Compania este lider de piață în România, operând inclusiv și în Republica Moldova. La finalul primului trimestru din acest an, Aquila  a înregistrat un profit net de 12 milioane de lei, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Achiziția companiei Trigor, din prima jumatate a anului 2021, a contribuit cu 1,6 milioane de lei la profitabilitatea Aquila. La finalul anului trecut, veniturile grupului au crescut cu 13%, ajungând la 1.930 milioane lei.

Compania este controlată de 2 acționari care dețin calitatea de acționari semnificativi: Constantin-Cătălin Vasile și Alin-Adrian Dociu, care aveau câte 33,3% din capitalul social la momentul listprii pe bursă.

Parallax

Vizualizari
266
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri