Denisa Crăciun

O nouă achiziție în IT-ul mondial: 6,9 miliarde de dolari pentru o companie americană de securitate a identității

Thumbnail

Achiziție în IT-ul mondial: O companie de tehnologie care asigură securitatea identității și guvernanță pentru accesul la date nestructurate, din Texas, Statele Unite, fondată în 2005, este cumpărată pentru suma de 6,9 miliarde de dolari.

SailPoint Technologies, companie tech pentru gestionarea identității, va fi achiziționată de firma de investiții Thoma Bravo, specializată în achiziții de companii IT, a anunțat, luni, firma de securitate cibernetică.

Acționarii SailPoint vor primi 65,25 de dolari pe acțiune, ceea ce reprezintă o „primă” de 48% față de prețul mediu ponderat în volum (VWAP) pe 90 de zile al SailPoint. Valoarea totală de achiziție se ridică astfel la 6,9 miliarde de dolari.

„Securitatea identității este esențială pentru securitatea cibernetică, iar companiile și-au dat seama că, pentru a alimenta creșterea și succesul afacerii, trebuie să înceapă cu identitatea ca bază pentru transformarea afacerii într-un mod sigur. Am experimentat o creștere rapidă și vedem o oportunitate extraordinară de a continua să stabilim ritmul pe piața de securitate a identității”, a declarat Mark McClain, CEO și fondator SailPoint.

La sfârșitul lui martie 2022 scriam pe StartupCafe.ro că firma de investiții Thoma Bravo achiziționează Anaplan, un producător de software pentru business-planning, disponibil  în cloud, oferit și în România prin parteneri locali

Valoarea totală a acestei achiziții s-a ridicat la 10,7 miliarde de dolari.

Și anul trecut, în aprilie 2021, Fondul Thoma Bravo anunța că a ajuns la un acord definitiv pentru a achiziționa compania IT Proofpoint

Compania americană de securitate cibernetică a fost cumpărată pentru suma de 12,3 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
228
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri