DP

TVA Split: Cont gratuit pentru firmele private - promite statul

Thumbnail

Firmele private care vor fi obligate să-și deschidă cont separat pentru TVA vor putea beneficia de conturi deschise gratuit la Trezoreria Statului, în lei, pentru procedura de plată defalcată a taxei pe valoare adăugată, au promis, miercuri, reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice.

Într-o întâlnire informală cu presa, reprezentanți ai MFP au declarat că aceste conturi gratuite vor putea fi deschise de la 1 ianuarie 2018, dată de la care urmează să se aplice obligatoriu mecanismul "split VAT" pentru firmele plătitoare de TVA - relatează HotNews.

Potrivit surselor citate, acest cont va fi gratuit neexistand comisioane.

În perioada octombrie-decembrie 2017 mecanismul TVA split va fi optional, iar de la 1 ianuarie 2018, obligatoriu.

Platitorii de TVA pot deschide aceste conturi si la bancile comerciale (contra cost), dar ele vor fi deschise in mod automat la unitatile Trezoreriei.

Aceste conturi deschise la Trezorerie vor fi administrate gratuit, fara perceperea de comisioane pentru plati sau alte costuri.

La banci vor fi deschie conturi de TVA pentru operatiunile in valuta. In cazul bancilor, acestea pot deschide si ele conturi automat, dar daca nu vor fi folosite timp de 90 de zile acestea vor fi automat inchise.

 

Răspunde la întrebarea StartupCafe.ro:

(mută iconița din centrul imaginii către unul dintre cadranele cu răspunsul sugerat!)
 
     
Parallax

Vizualizari
498
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri