Claudiu Zamfir

ANAF verifică 131 milioane EUR obținuți din tranzacții crypto pe Binance, Maiar, FTX și alte platforme

Thumbnail

Direcția Antifraudă Fiscală, din ANAF, a început controale pentru verificarea veniturilor obținute, pe o perioadă de 5 ani,  din tranzacționarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX  și altele.

Potrivit Fiscului, controalele vizează tranzacții crypto din perioada 2016-2021, iar într-o primă etapă au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obținute de către 63 de cetățeni români.

Până în prezent, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală susțin că au identificat aproximativ 48,67 milioane euro „omiși de la declarare, parțial sau integral”. Pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de circa 2,1 milioane euro.

Au mai fost identificate și venituri de circa 15 milioane euro obținute din tranzacționarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua „să verifice veniturile obținute din activități specifice, precum minarea sau tranzacționarea criptomonedelor sau tokenurilor non-fungibile (NFT - n.r.), pentru asigurarea creșterii gradului de fiscalizare și a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili” - a menționat ANAF.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală recomandă celor care desfășoară sau intenționează să înceapă activități crypto și NFT „să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat”.

Prin aceste controale Agenția Națională de Administrare Fiscală susține că „se adaptează evoluției tehnologiei și trendurilor pieței financiare și verifică veniturile obținute din tranzacționarea criptomonedelor”.

---

Citește și:

 

Parallax

Vizualizari
3606
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri