Claudiu Zamfir

Ghid ANAF: Impozitul pe criptomonede în România (PDF)

Thumbnail

Românii care dețin criptomonede au la dispoziție un ghid PDF emis de ANAF, privind tratamentul fiscal al veniturilor din crypto.

Ghidul crypto ANAF pe scurt:

  • Persoanele care realizează venituri din transferul de monedă virtuală au obligaţia de a declara aceste venituri prin completarea și depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I.
  • Date privind veniturile realizate la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului
  • Impozitul pe venit datorat pentru aceste venituri se calculează de către contribuabil prin aplicarea cotei de 10% asupra câștigului realizat, determinat ca diferenţă pozitivă între preţul de vânzare și preţul de achiziţie, inclusiv costurile directe aferente tranzacţiei.
  • Câștigul sub nivelul a 200 lei/tranzacţie nu se impozitează, cu condiţia ca totalul câștigurilor într-un an fiscal să nu depășească nivelul de 600 lei.
  • Termenul de plată a impozitului pe venit este termenul limită de depunere a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I. Date privind veniturile realizate.

Mai multe explicații se pot solicita la ANAF, la call center: 0314039160 .

Descarcă de AICI Ghidul ANAF pentru impozitarea veniturilor din crypto.

 

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
22716
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri