Claudiu Zamfir

Startup românesc de inteligență artificială - 1,17 milioane dolari, printr-o metodă de finanțare crypto

Thumbnail

Startup-ul românesc Humans.ai, care dezvoltă prima platformă pentru generarea de modele de inteligență artificială  și guvernarea lor prin tehnologia blockchain, anunță, luni, că a obținut 1,17 milioane de dolari, în urma vânzării publice de tokeni pe platforma Polkastarter.

Într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, românii spun că au reușit astfel să stabilească un nou record de vânzare publică, prin oferta lor inițială descentralizată (IDO).

Startup-ul a lansat IDO-ul (Initial Decentralized Offering) în parteneriat cu platforma Polkastarter, pentru a angaja comunitatea în dezvoltarea platformei descentralizate Humans.ai, un ecosistem care generează modele etice de Inteligență Artificială controlate cu ajutorul tehnologiei blockchain.

Vânzarea de tokeni $HEART, „moneda” care guvernează ecosistemul Humans.ai, a început în data de 9 decembrie 2021 și s-a încheiat în mai puțin de jumătate de oră.

Tokenul $HEART, al Humans.ai, este listat pe KuCoin

De asemenea, compania anunță că tokenul său nativ $HEART este deja listat pe unul dintre cele mai importante exchange-uri de criptomonede din lume, KuCoin, începând de luni, 13 decembrie.  Înființată în 2017, KuCoin este unul dintre cele mai importante platforme de tranzacționare de pe piața cripto, cu peste 500 de monede listate în prezent. KuCoin este folosită de peste 10 milioane de utilizatori înregistrați la nivel global, fiind este una dintre cele mai mari platforme de social trading la nivel global.

Suntem foarte incântați că IDO-ul Humans.ai a stârnit un interes atât de mare și a fost sold out în mai puțin de 30 de minute. Mobilizarea comunitățiii a fost incredibilă iar acest lucru ne încurajează pentru mai departe, pentru că suntem doar la început cu proiectul. Mulțumim fiecărui investitor în parte pentru sprijinul acordat acestui proiect care va rescrie viitorul AI-ului. De asemenea, mulțumim Polkastarter care a fost un parter și un susținător important în efortul nostru de a crea primul model de conduită morală pentru AI și Blockchain,” a declarat Sabin Dima (foto), CEO-ul Humans.ai.  

În runda anterioara de finanțare, care a constat în vânzare privată de tokeni, Humans.ai a anunțat că „a strâns 9 milioane de dolari de la peste 60 de investitori de talie mondială - lideri din sfera de business, directori executivi din domeniul tehnologiei, experți în blockchain, lideri ai comunității crypto și manageri de top din companii”.

Printre investitorii principali din startup-ul Humans.ai se numără antreprenorul român Răzvan Munteanu, unul dintre cei mai activi investitori din spațiul blockchain și în Elrond Research, ramura de investiții a companiei Elrond.

Ce face startup-ul românesc Humans.ai

Humans.ai este o platformă care integrează date și tehnologie pentru a genera modele AI unice și a le utiliza ca API (interfață de programare a aplicațiilor) de către comunitatea de afaceri. Astfel tehnologia permite dezvoltatorilor de aplicații sa utilizeze modelele AI plătind drepturi într-un mod echitabil atât celor care oferă tehnologie, cât și date.

Focusul inițial al platformei Humans.ai este synthetic media, ce permite crearea vocii, imaginii și gesturilor unor persoane, fără a mai fi necesară prezența fizică numită ADN digital. Pornind de la acest ADN digital se poate crea conținut audio și video de la zero cu ajutorul inteligenței artificiale. Spre exemplu, audiobookul tău poate fi narat de actorul tău preferat sau o producție video poate fi creată foarte simplu fără ajutorul unei echipe întregi formată din cameraman, editor video sau prezentator.

De asemenea, compania a dezvoltat tehnologia unică în lume, numită Proof-of-Human, care validează faptul că se afla un om în spatele fiecărei decizii a AI-ului, folosind tehnologia blockchain ca să încapsuleze fiecare AI într-un NFT (token non-fungibil), oferind astfel o interfață de manageriere și guvernanță pentru acel AI.

Humans.ai este o companie de deep-tech care a creat primul model etic de AI și blockchain. Compania a dezvoltat o platformă dedicată creării și guvernării Inteligenței Artificiale, cu accent pe synthetic media. Prin studioul său de creație și prin sistemul de proveniență și responsabilitate bazat pe token, Humans.ai asigură că toate contribuțiile sunt răsplătite în mod echitabil și că fiecare AI este controlat pe termen lung.

Tokenul nativ al ecosistemului Humans.ai, $HEART, permite utilizatorilor să-și asume un rol activ în guvernarea platformei, facilitând în același timp propagarea fluxurilor de valoare din ecosistem. Toate plățile percepute în cadrul platformei Humans.ai vor fi realizate în tokeni $HEART.

 

Parallax

Vizualizari
5744
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri