News.ro

Un startup românesc anunță că a atras 9 milioane de dolari prin vânzare de criptomonedă

Thumbnail

Un startup românesc de tehnologie a anunțat marți că a obținut o finanțare de 9 milioane de dolari prin vânzarea privată de criptomonedă.

Într-o perioadă, era la modă mai ales în SUA finanțarea unor startup-uri prin ICO - ofertă inițială de criptomonedă. Acum, startup-ul românesc Humans spune că a atras și el 9 milioane de dolari, prin vânzare privată de criptomonedă.

"Humans, startup romȃnesc de deep tech, anunţă atragerea unei finanţări de nouă milioane de dolari prin vânzarea privată de criptomonedă. Printre investitorii principali se numără antreprenorul Răzvan Munteanu, unul dintre cei mai activi investitori din zona de blockchain şi Elrond Research, braţul de investiţii a celei mai cunoscute companii de blockchain din România", anunţă compania, într-un comunicat citat de News.ro.

Anterior, firma lansase „Proof-of-Human”, despre care susținea că este o tehnologie „unică în lume”.

„Planul nostru este să ne continuăm investiţiile în inovaţie astfel încât să putem permite oricui să creeze tot ceea ce îşi poate imagina, fără nicio constrângere legată de timp, spaţiu, buget sau abilităţi, combinând tehnologia blockchain şi Inteligenţa Artificială (AI). Vom face totul bazat pe guvernanţă şi transparenţă pentru toate modelele AI generate pe platforma humans.ai”, a declarat Sabin Dima, CEO Humans.

Humans se prezintă drept o platformă care integrează date şi tehnologie pentru a genera modele AI unice şi a le utiliza ca API (interfaţă de programare a aplicaţiilor) de către comunitatea de afaceri.

Startup-ul susțune că tehnologia sa permite dezvoltatorilor de aplicaţii sa utilizeze modelele AI plătind drepturi într-un mod echitabil atât celor care oferă tehnologie, cât şi date.

„La intersecţia dintre inteligenţa artificială şi tehnologia blockchain se află un univers enorm de oportunităţi. Ne bucurăm să sprijinim iniţiativa Humans de a crea tehnologii şi produse care vor extinde abilităţile oamenilor de a se exprima, coopera şi tranzacţiona în moduri creative”, a declarat Beniamin Mincu, CEO Elrond.

Focusul iniţial al platformei Humans este synthetic media, ce permite crearea vocii, imaginii şi gesturilor unor persoane, fără a mai fi necesară prezenţa fizică numită ADN digital. Pornind de la acest ADN digital se poate crea conţinut audio şi video de la zero cu ajutorul inteligenţei artificiale.

„Studiourile de producţie, agenţiile de publicitate şi orice creator de conţinut pot accesa genomul digital licenţiat, pot crea conţinut media îmbogăţit şi automatiza rezultatele personalizate într-un singur loc. Inovatorii pot publica şi genera bani din A.I. într-un mediu gata de vânzare care se ocupă de gestionarea datelor şi de toate integrarile necesare. Oricine îşi poate licenţia asemănarea digitală, vocea, gesturile, mişcările de dans sau orice altă abilitate, iar creatorii de conţinut pot folosi orice combinaţie pentru a crea actori sintetici şi materiale media foarte personalizate”, a adăugat Dima.

Humans mai spune că are o echipă formată din programatori doctoranzi în computer vision, olimpici internaţionali şi veterani software.

Printre investitorii săi se numără Răzvan Munteanu, Elrond Research şi fondul de investiţii Early Game Ventures.

Parallax

Vizualizari
1378
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri