Claudiu Zamfir

S-au epuizat cei 73 milioane Euro pentru micile afaceri non-agricole din Submasura 6.2 PNDR

Imagine principala
S-au epuizat cei 73 milioane Euro pentru micile afaceri non-agricole din Submasura 6.2 PNDR
S-au epuizat cei 73 de milioane de euro pusi la bataie de Uniunea Europeana si statul roman, destinati micilor afaceri non-agricole din mediul rural, prin apelul de proiecte deshis in 28 iulie, in cadrul submasurii 6.2 din programul National pentru Dezvoltare Rurala.

Miercuri, 3 august, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca bugetul alocat pentru anul 2016 in submasura 6.2, in care se pot cere pana la 70.000 Euro pe proiect,  a fost epuizat ca urmare a solicitarilor de finantare primite on-line prin portalul AFIR (www.afir.info)..

Solicitantii de bani europeni pentru afacerineagricole la sate au cerut bani pentru 2.396 proiecte de investitii, in valoare totala de 146,04 milioane euro.

AFIR a primit solicitari de finantare in limita plafonului de depunere a proiectelor, care a fost de 200% fata de suma alocata pe sesiune, respectiv 146 de milioane de euro.

Astfel, dupa evaluarea de catre expertii AFIR a tuturor proiectelor depuse, vor fi selectate pentru finantare in limita alocarii disponibile pentru sM 6.2 in 2016 (73 milioane de euro) in functie de punctajul obtinut la criteriile de selectie de catre fiecare proiect in parte, in ordine descrescatoare.

In cazul proiectelor cu acelasi punctaj, aceeasi valoare a sprijinului si aceeasi prioritate, departajarea acestora se va face in ordinea descrescatoare a procentului propus in Planul de afaceri pentru productia comercializata/ serviciile prestate.

In PNDR se mai pot face inscrieri pentru finantarea afacerilor non-agricole la sate in Submasura 6.4, unde se pot cere pana la 200.000 de Euro pentru poriecte de investitii.

De asemenea, in cadrul Programului Operational regional se pot cere intre 25.000 Euro so 200.000 Euro pentru finantarea micilor afaceri la orase.
Parallax

Vizualizari
116
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri