CZ

Finantari UE de cate 25.000 de euro pentru tineri care isi deschid o afacere, disponibile la CJ Ilfov. Unde si cum se fac inscrierile

Imagine principala
Finantari UE de cate 25.000 de euro pentru tineri care isi deschid o afacere, disponibile la CJ Ilfov. Unde si cum se fac inscrierile
40 de idei de afaceri initiate de tineri vor beneficia de finantari de cate 25.000 de euro, pana la sfarsitul anului 2015, printr-un proiect finantat din fonduri europene, derulat de Consiliul Judetean Ilfov, in parteneriat cu doua asociatii.

Potrivit unui comunicat emis, miercuri, de CJ Ilfov, proiectul "Antreprenoriatul - sansa unui viitor mai bun pentru tineri", derulat in parteneriat cu asociatiile Travel Focus si Excelsior ofera  educatie antreprenoriala pentru 400 de tineri, iar 40 de idei de afaceri vor fi selectionate pentru a primi finantarea de cate 25.000 de euro.

Proiectul, finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, urmeaza sa aiba 2 etape principale:
 • Selectarea a 400 de tineri care isi doresc sa fie antreprenori -  40 de ore  de cursuri pe parcursul a doua saptamani, in care tinerii vor invata inclusiv cum sa scrie un plan de afaceri bun.
 • Dintre planurile de afaceri realizate de tineri in prima etapa vor fi selectate cele mai reusite 40, pentru a primi finantare de pana la 25.000 euro.
Proiectul se va desfasura in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia (judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea), iar noilefirmevorfi infiintate in aceste judete.

Totusi, concursul de planuri de afaceri, precum si inscrierea la cursul de antreprenoriat sunt deschise oricarei persoane, din orice regiune a tarii.

Sunt tintiti in special (dar nu exclusiv) tinerii intre 18-25 de ani, studentii sau femeile cu spirit antreprenorial.

In total, proiectul derulat de CJ Ilfov si partenerii sai beneficiaza de o finantare europeana de 8,25 milioane de lei, in cadrul programului Romania Start-Up, derulat prin POS DRU 2007-2013.

Ce trebuie sa faca tinerii pentru bani:
 • Tinerii ale caror 40 de idei de afaceri vor fi finantate isi vor deschide o firma si se vor ocupa cel putin 3 ani in afacere.
 • Pe parcurs, ei vor trebui sa investeasca cei 110.000 de lei (25.000 de euro) in activitatea si dezvoltarea afacerii.
 • Tinerii oameni de afaceri vor trebui sa angajeze minimum doua persoane, locuri de munca pe care vor fi obligati sa le pastreze cel ptin 6 luni dupa incheierea proiectului.
Prioritate la finantare vor avea start up-urile din urmatoarele domenii:
 • IT & C,
 • turism si ecoturism,
 • textile si pielarie,
 • lemn si mobila,
 • industrii creative,
 • auto,
 • procesarea alimentelor si bauturilor,
 • sanatate si produse farmaceutice,
 • energie si management de mediu,
 • agricultura, silvicultura, acvacultura,
 • biofarmaceutica si biotehnologii.
CJ Ilfov isi propune ca prin acest proiect sa se creeze minimum 80 de locuri de munca noi, sa se incurajeze initiativa antreprenoriala, sa se deschida intreprinder.

Cum se pot inscrie tinerii pentru a primi banii


documente


(9 Apr 2015)
PDF,
641KB

Pentru a-si exprima interesul de a participa la acest proiect, doritorii pot trimite un email la adresa 25000europentrutineri@travelfocusromania.org , cu numele complet si datele de contact (email, nr. de telefon, etc.), alaturi de aceasta fisa de adeziune alaturata completata. Fisa de adeziune poate fi descarcata si de pe site-ul Asociatiei Travel Focus.
Parallax

Vizualizari
350
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Unde este logica ? *** Deci, pe de o parte tanarul primeste 25.000 eur, DAR:" ei vor trebui sa vina cu finantare proprie de cate 110.000 de lei (25.000 de euro) in activitatea si dezvoltarea afacerii. "*** Iar apoi, ei trebuie sa vina cu 25.000 eur din buzunar? Nu pricep. Este un program 50%-50% ? (25.000 eur da UE, iar cu 25.000 eur vin eu din buzunar? ). Hotnews, clarificati-va articolul !!!
poza de profil
Discriminare De ce doar tinerii?????Cei de peste 35 ani sunt handicapati sau ce????
poza de profil
Programe de rahat facute de bosorogi senili Sunt curios care o sa fie "tinerii" aia cu 25.000 euro capital de investitie propriu si timp de pierdut cu toate tampeniile si birocratia programului.
poza de profil
Bine ca-m scapat de productie! In timpul comunismului, se facea remarca definitorie pentru acele timpuri : serviciile erau prea putin dezvoltate comparativ cu dezvoltarea productiei.Era un asalt permanent pentru a produce cat mai mult si cat mai variat. Industria impianzise intreaga tara.Dupa "momentul'89", ne-am razbunat, am vrut sa intram, arzand etape, grabiti cum ne e firea, direct intr-o societate capitalista in care domina serviciile, nu produsele. Am ras fabricile si uzinele de pe fata pamantului tarii noastre. Ne-am scuturat, in acest fel, de comunism.Cei ce realizau produse inainte de '89 s-au deprofesionalizat.Uraa! Am intrat in lumea buna! Nu mai realizam produse, le importam de la altii, in principal de la chinezii "neevoluati" (care mai produc inca!).Am ajuns sa nu mai producem nici mancare, am ras si fabricile de conserve. Cele vreo cateva ramase le-am dat unor straini pentru cativa lei.Acum nu mai producem tractoare, nici masini moderne de facut rapid drumuri (in flux continuu). Muncitorii nostri dau la lopata pe santierele contrctate cu companiile straine care se joaca de-a costurile (de-a coruptia) cu noi.Pare imposibil sa mai putem dezvolta industria.Tinerii sunt incurajati doar sa-si deschida o afacere neproductiva, limitandu-ne la satisfactia de a se crea cateva locuri de munca in servicii.
poza de profil
Nu asa va impulsiona afacerile! Romania este moarta dpdv al afacerilor si de aceea imobiliarele inca se tin tare! Cine are o bruma de bani in Romania isi va baga 99% dintre cazuri in imobiliare in loc de o afacere si bine face ca face asa! Pentru ca o chirie mai obtii dintr-un apartament, sau niste bani de pe pamant mai obtii an de an, dar mediul de afaceri din Romania este atat de infect, incat daca faci marea greseala sa investesti in Romania este ca si cum ai arunca banii in wc si ai trage apa! Taxele pe care le ai de dat in Romania nu sunt mari, dar sa fim clari, nu sunt mici! Impozitul in Romania nu este 16%. Impozitul este 30% pentru ca nu ai dreptul sa iei banii din firma dupa ce platesti taxa "unica" de 16%! Taxa pe salariu daca adaugi si cheltuielile cu asigurarile sociale este de 90%. Ca sa iei un salariu de 1000RON mai trebuie sa dai statului 900RON! Bine si-i dai! Si ce obtii in schimb? Dupa ce azi iti da avizul de functionare, evident in baza unei inspectii care constata ca totul este in regula maine primul inspector care iti vine la afacere gaseste "grave"nereguli care daca ar fi "rau"sa le sanctioneze te-ar duce la inchiderea afacerii, asa ca ar fi bine sa-i dai si lui o spaga! Si daca-ar fi unul, dar sunt roiuri, roiuri si toti putred de corupti si iti decaveaza firma!
poza de profil
Nu asa va impulsiona afacerile! Chiar si cei care nu sunt corupti, vezi ANAF-ul care a vrut sa faca ordine recent, ei bine acestia sunt TEMBELI! Pentru ca ati vazut cum cu tembelism au inchis niste firme pentru 50 ROn lipsa in casa si apoi, culmea tembelismului au si publicat procesele verbale din care reiesea ca efectiv nu au o proba ca firma respectiva nu dadea bonuri fiscale, ori orice om cu 1 clasa care are o afacere stie ca sunt 2 metode de evaziune: sa nu dai bonuri fiscale, sa aduci marfa fara acte. Nu, pentru incoruptibilii tembeli daca aveai 50 de RON lipsa in casa era dovada ca esti evazionist! Deci cine nu vrea spaga, nu te lasa sa muncesti de prost! Odata bagati banii in afacere in Romania ii pierzi pentru o sleahta de golani din administratie sau pentru ca te lovesc din habotnicie administrativa cei cinstiti!Solutia: emigrati, deschideti afaceri in tari civilizate unde administratia nu percepe omul de afaceri ca dusman si nu declaseaza jihaduri impotriva lor! In acest colt de Iad pana si omul muncitor percepe pe cel care are o afacere ca pe un dusman si ca pe un hot si se bucura atunci cand autoritatile pornesc jihadul si distrug cu neghiobie o gramada de afaceri cinstite. Din contra tot acest om mediu il voteaza pe Oprescu primar, pe Vanghelie primar, pe Mazare primar. Cred ca este suficient!
poza de profil
Ce trebuie sa faca tinerii pentru bani in primul rand sa aiba o pila-relatie. ca la orice sac cu bani aflat in mana autoritatilor, prioritate vor avea finii si nepotii si apoi daca mai ramane ceva o sa dea si la cativa mujici ca sa nu bata la ochi

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri