CZ

Firmele din Romania au mari probleme in a-si angaja lucratori calificati. Top 10 meserii cautate

Imagine principala
Firmele din Romania au mari probleme in a-si angaja lucratori calificati. Top 10 meserii cautate
Romania se afla pe locul al treilea in lume in privinta dificultatilor intampinate de firme in a-si gasi lucratori bine calificati, releva un studiu publicat joi de compania de cercetare in domeniul resurselor umane ManpowerGroup, citat de News.ro.

72% dintre firmele din Romania au aceasta problema, iar cele mai mari probleme sunt in gasirea de meseriasi calificati, muncitori, ingineri si operatori de productie, mentioneaza sursa citata.Top tari cu deficit de lucratori calificati. Sursa: Manpower Group/ News.ro
La fel ca in ultimele trei editii ale studiului (2012 -2015), posturile cele mai dificil de ocupat sunt cele de:

  • 1. meseriasi calificati,
  • 2. muncitori,
  • 3. ingineri,
  • 4. operatori productie,
  • 5. soferi,
  • 6. personal pentru hoteluri si restaurante,
  • 7. programatori,
  • 8. vanzatori,
  • 9. contabili,
  • 10. manageri.

In toata lumea, doar firmele din Japonia (86%) si Taiwan (73%) au dificultati mai mari decat Romania in ceea ce priveste deficitul de angajati talentati.

Citeste mai mult pe News.ro

Citeste si:

Marea insulta care ii face pe angajati sa plece din firma. 9 greseli ale patronilor​

Cand seful hartuieste cei mai buni angajati. 4 solutii de la Harvard

Parallax

Vizualizari
121
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Salariu Hai sa nu ne mai ascundem atata dupa deget: e greu sa gaseasca angajati de 12h/zi, 6-7 zile pe saptamana, si neaparat cu salariu cel mult minimul legal.1) Muncitori calificati? Sigur, n-o sa prinda picior de constructor (de exemplu), daca omul poate munci pe salariu de minim 4 ori mai mare in strainatate, deseori cu cheltuieli mai mici.2) Muncitori? (probabil necalificati) Adica fix cum a mai fost articol despre industria panificatiei, plangeau saracii patroni ca-i jupoaie de bani angajatii... Saracii.3) Soferi? Uitati-va cum sunt hingheriti curierii si distribuitorii de marfa. Din nou, pe salarii minime, eventual sa se descurce de-o spaga sau de cate o pierdere de marfa ;)4) Vanzatori? Cum-necum, duduie gheretele cu importuri facute la valiza, si au prea multa marfa pe care n-o pot vinde doar cu personal din familie; si atunci vor vanzatori, angajati (din nou) pe salariu minim. Dar patronul tine mortis la BMW-ul cu motor mare... Sau, la magazine mai spalate, se face profit scazand la minim salariul angajatului. Apoi managerul ia un Audi, ca premiu pentru "eficienta".Cata vreme firmele isi fac calcule de salarii mici, evident ca nu se vor angaja decat cei ramasi fara vreo solutie.
poza de profil
Esti dus... Probabil ca nu esti angajator, ca vorbesti asa.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri