Claudiu Zamfir

Startup-ul anului în România la CESA 2019, o companie IT fondată de un antreprenor cu vechime. LISTA câștigătorilor

Thumbnail

Competiția națională Central European Startup Awards (CESA) 2019 pe România și-a stabilit câștigătorii, premiul Startup-ul anului revenind unei companii IT pe acțiuni fondate de un om de afaceri cu vechime în domeniul tehnologiei. 13 câștigători naționali vor merge mai departe în competiția CESA pe regiune, pentru a se bate cu laureații similari din alte țări ale Europei Centrale și de Est, pe 21 noiembrie, la Impact Hub Bucharest.

Compania IT Druid SA, axată pe inteligență artificială, a fost desemnată, luni seara, Startup of the Year în România, conform Impact Hub Bucharest, unul dintre organizatorii competiíei.

Druid a mai câștigat alte 2 categorii la CESA România: Best Newcomer (cel mai bun nou-venit) și Best AI/ Machine Learning Startup (cel mai bun startup pe inteligență artificială).

Druid este o companie IT fondată în anul 2018 de Liviu Drăgan (foto), un om de afaceri cu experiență mare în domeniul tehnologiei, cunoscut mai ales ca proprietar al firmei Total Soft. El a făcut o investiție inițială de 1,5 milioane de euro în Druid.

Imediat a atras investiții de la oameni de afaceri experimentați, cum sunt Anca Vlad, fondatoarea grupului Fildas (Catena), Radu Enache, proprietarul lunaţului de hoteluri Continental, şi Eugen Banciu, fondatorul Farmexpert.

Între timp, Anca Vlad a ieșit din firma Druid.

Conform datelor colectate de Termene.ro, în prezent, cel mai mare acționat în Druid rămâne fondatorul Liviu Drăgan, cu 21,3%.

Alți acționari (direct sau prin alte firme) sunt: Iulian Trandafir (director general al Farmexpert), Eugen Banciu, Daniel Radu Enache, Leonard Alexandru Leca, Dragoș Cristian Bostănescu (investitor în Castel Film, Radu Bugică, Alexandra Diana Giușcă, Florentina Drăgan.

Fondatorul Druid, Liviu Drăgan, explica, în 2018, că startup-ul său avea să lanseze „o platformă multi-tenant și cloud-based”, cu asistenți virtuali disponibili pentru activitățile de suport clienți, vânzări, tehnicieni și resurse umane, asistenți programați să execute peste 200 de taskuri. „Utilizatorii platformei își vor putea construi propriii asistenți, instruindu-i să acopere anumite zone de business sau îi vor putea conecta la diferite aplicații pentru a oferi informații relevante și a-i asista în luarea deciziilor” - spunea Liviu Drăgan, la lansarea Druid.

Printre clienții Druid SA se numără și Banca Transilvania, pentru care firma IT a creat un sistem de chatboți, pentru comunicarea dintre angajați și departamentul de resurse umane, potrivit site-ului oficial al startup-ului.

Platforma Druid folosește tehnologii oferite de partenerii tehnologici din zona cloud și inteligență artificială (Azure, Microsoft Cognitive Services, Bot Framework ), precum și o serie de canale de comunicare utilizate pe scară largă (Facebook Messanger, Skype, WeChat, Twilio sau Slack), fiind complementară oricărui sistem informatic intern utilizat de către o companie.

De asemenea, Druid este partener tehnologic al UiPath, „unicornul” româno-american evaluat la 7 miliarde de dolari.

Alți premianți la CESA România:

  • Best Accelerator or Incubator Program – Techcelerator
  • Best Blockchain Startup – OncoChain
  • Best Coworking Space – Nod Makerspace
  • Best Fintech Startup – Pago
  • Best Health Tech Startup - MEDIjobs Romania
  • Best IoT Startup - Parking Spotter
  • Best Smart City Solution – City Health (aplicație realizată de firma clujeană Life Is Hard, prin care cetățenii reclamă primăriilor probleme edilitare).
  • Best Social Impact Startup – Wello
  • Best Software Development Partner - Softelligence
  • Female Role Model of the Year - Irina Nicoleta Scarlat, Head of Growth - CEE Revolut
  • Founder of the Year - Mihai Cepoi, Jobful
  • Investor of the Year - Andrei Pitiș (fondator al startup-ului Vector Watch, achiziționat de Fitbit).

Lupta pentru a ajunge aici a fost acerbă: au fost în total peste 800 de nominalizări, din care circa  60 au ajuns în finala națională, iar apoi 13 au urcat pe podium și urmează să meargă mai departe în etapa regională a premiilor CESA  2019.

În finala națională CESA 2019 a ajuns și Digitail, nominalizat de StartupCafe.ro. Digitail s-a calificat la 2 secțiuni: Startup of the Year și Best Health Tech Startup.

Parallax

Vizualizari
4015
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri