Raluca Abrihan

Fondatorul firmei româneşti Total Soft investeşte 1,5 milioane euro într-un startup de inteligenţă artificială. Printre investitori, Anca Vlad (proprietar Catena) şi Radu Enache (hotelurile Continental)

Thumbnail

Omul de afaceri Liviu Drăgan, fondator al firmei româneşti de IT Total Soft a anunţat o investiţie de 1,5 milioane euro într-un startup de inteligenţă artificială. O primă rundă de finanţare pentru lansarea platformei Druid a fost obţinută de la investitori privaţi, precum: Anca Vlad, fondatoarea grupului Fildas (Catena), Radu Enache, proprietarul lunaţului de hoteluri Continental şi Eugen Banciu, fondatorul Farmexpert. Cum va funcţiona acest startup, care îşi propune să creeze asistenţi virtuali pentru angajaţii din companii.

Druid S.A., o firmă de inteligență artificială care utilizează algoritmi de analiză a tuturor informațiilor de business existente într-o organizație pentru a oferi un mod revoluționar de asistare în luarea deciziilor – explică dezvoltatorii platformei.

Druid se adresează companiilor din orice industrie (sănătate, producție, utilități, servicii, retail și distribuție, financiar-bancar etc.) cu o platformă de construire și configurare a asistenților virtuali (chatbots), care permit utilizatorilor să comunice simplu și natural cu multitudinea de aplicații software utilizate în cadrul organizației.

Platforma Druid oferă asistenți virtuali ce pot fi folosiți în procesele de asistență clienți, vânzări, marketing, resurse umane sau financiar-contabilitate. Disponibilitatea acestora de 24/7 susține eficientizarea afacerii și crește calitatea serviciilor oferite clienților, respectiv creșterea productivității și performanței angajaților. Serviciile oferite de platforma Druid sunt destinate atât clienților interni ai companie, cât și celor externi, fiind disponibile via web.

’’În luna iunie vom lansa prima platformă Druid, o platforma multi-tenant și cloud-based, ce va avea disponibili asistenți virtuali pentru activitățile de suport clienți, vânzări, tehnicieni și resurse umane, asistenți programați să execute peste 200 de taskuri. Utilizatorii platformei își vor putea construi proprii asistenți, instruindu-i să acopere anumite zone de business sau îi vor putea conecta la diferite aplicații pentru a oferi informații relevante și a-i asista în luarea deciziilor” a declarat Liviu Drăgan, Chairman Druid S.A.

Platforma Druid folosește tehnologii oferite de partenerii tehnologici din zona cloud și inteligență artificială (Azure, Microsoft Cognitive Services, Bot Framework ), precum și o serie de canale de comunicare utilizate pe scară largă (Facebook Messanger, Skype, WeChat, Twilio sau Slack), fiind complementară oricărui sistem informatic intern utilizat de către o companie.

Startup-ul a ridicat deja o investiţie de 800.000 euro din partea unui grupului de investitori privaţi format din:

Anca Vlad, fondatoarea grupului Fildas (din care fac parte farmaciile Catena), care va deţine 13,75% din acţionariat prin frima web Playmore

Eugen Banciu, fondatorul Farmexpert şi proprietrul farmaciilor Dona 13,75%, alături de CEO-ul Farmexpert care va deţine peste 6% din acţiuni

Radu Enache, prin companie RED Group 20% şi alţi câţiva investitori mai mici.

Fondatorul Druid, Liviu Drăgan, va deţine 21% din acţionariat. Un procent de 15% din acţinui vor reveni echipei care lucrează în acest startup, a menţionat omul de afaceri.

’’Asistenții virtuali propuși de platforma Druid oferă o experiență conversațională documentată, folosind inteligența artificială și procesarea limbajului natural pentru a simula o conversatie cu o persoană reală. Este un mod de lucru nou, care, odata ce companiile vor ințelege ce valoare extraordinară aduce businesului, mă aștept să fie adoptat într-un ritm accelerat. De altfel, Druid își propune să fie un jucător important în această arie atât local, cât și internațional, unul dintre obiectivele anului 2019 fiind extinderea pe piețele externe”, spune Dragoș Metea, CEO, Druid S.A., fost manager în cadrul Total Soft.

Softul se adresează firmelor (B2B) şi ar urma să funcţioneze be bază de abonament lunar, nu a fost stabilit un preţ fix dar acesta ar putea fi de circa 20 de euro per angajat/utilizator.

Practic, Druid va analiza toate datele unei companii şi va oferi asistenţi virtuali cărora angajaţii le pot cere informaţii legate de sarcinile pe care le au de îndeplinit şi le pot da un număr limitat de comenzi.

Omul de afaceri Liviu Drăgan a vândut în totalitate firma Total Soft, ieşind din acţionariat în urmă cu doi ani, iar în acest an a plecat de la conducerea firmei.

Parallax

Vizualizari
2547
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri