Raluca Abrihan

Start înscrierilor pentru startup-uri româneşti: Investiţii de până la 1 milion Euro

Thumbnail

S-a dat startul înscrierilor în cea de-a treia rundă de accelerare a Techcelerator, unde startup-rile româneşti din tehnologie pot obţine investiţii de până la 1 milion de euro. Programul este susţinut de GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Techcelerator vizează companii aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) din domenii precum FinTech, securitate cibernetică, MedTech, soluții pentru transformare digitală, inclusiv aplicații din zonele blockchain, inteligență artificială (AI) sau machine learning (ML). Structura echipei, impactul pe piață, împreună cu tehnologia utilizată și gradul de maturitate al produsului reprezintă alți factori importanți în procesul de evaluare.

Înscrierile se fac aici.

Companiile selectate pentru noua rundă de accelerare vor beneficia și de implicarea unor parteneri din mediul corporate, care se vor concentra în mod special pe trei direcții specifice: FinTech, PropertyTech și Digital Transformation (& Automatizare). Banca Transilvania va oferi asistență și mentorat pentru start-up-urile care dezvoltă servicii financiare pentru IMM-uri. Un alt nou partener este Globalworth, liderul pieței de birouri din România, cu sprijinul căruia va fi lansată o nouă categorie la care start-up-urile pot aplica, respectiv cea de PropertyTech. Soluțiile din zonele smart buildings și smart city, mobilitate și energie, automatizarea proprietăților sau software imobiliar vor beneficia de sprijin din partea Globalworth, obținând acces la know-how din acest sector și își vor putea testa produsele și valida prototipurile în clădiri de birouri premium, care integrează elemente ale orașelor viitorului. La rândul său, în calitate de partener, EY Romania va oferi asistență în ceea ce privește adaptarea produselor la piață și expansiunea startup-urilor, prin prezența sa globală, pe fondul focusului strategic al companiei de susținere a antreprenorilor și ideilor de valoare. În rețeaua de centre de creștere și inovare ale partenerului, startup-urile care dezvoltă produse din domeniul serviciilor digitale vor beneficia de cunoștințe și acces la clienți relevanți și piețe complexe.

Aplicațiile pot fi trimise până pe 25 februarie 2019. Programul de accelerare va începe pe 15 aprilie și va avea o durată de 10 săptămâni, desfășurându-se atât în București, cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul companiilor partenere și a aproximativ 60 de mentori români și străini.

Start-up-urile din a treia rundă a Techcelerator vor avea acces la sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific în funcție de industria startup-ului și servicii de marketing. De asemenea, start-up-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru creștere și expunere pe piața globală. La finalul programului de accelerare, start-up-urile respective își vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip Demo Day, putând astfel să atragă fonduri suplimentare din partea altor investitori.

Mai mult, start-up-urile selectate vor beneficia de o primă rundă de investiții de 50.000 de euro din partea GapMinder Venture Partners BV, în schimbul unei cote de 7% din compania lor. Start-up-urile care au înregistrat un progres semnificativ au șansa de a fi invitate la o a doua rundă de investiții de până la 50.000 de euro, sumă convertibilă în acțiuni.

12 startup-uri au încheiat cu succes prima rundă de accelerare în iunie 2018, iar în prezent, alte 8 urmează să își prezinte proiectele în cadrul unui eveniment de tip Demo Day pe 31 ianuarie, la finalul celei de a doua runde de accelerare.

GapMinder Venture Partners este un fond de investiții de capital de risc care vizează startup-uri inovatoare din România aflate în faza de seed, la prima rundă de investiții sau în faza de pre-seed (accelerare). GapMinder urmărește să își aducă în portofoliu companii de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech etc. GapMinder este un fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează start-up-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, două centre importante ale inovației românești, 

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 susține investiții menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

Parallax

Vizualizari
3903
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri