Claudiu Zamfir

Bill Gates și Bitcoinul: Ce crede miliardarul despre afacerile viitorului și „valul speculativ” al criptomonedelor

Thumbnail

Bitcoin și celelalte criptomonede nu-i sunt indiferente nici miliardarului Bill Gates, care a comentat despre fenomenul așa-numitelor monede virtuale, zilele trecute, într-o sesiune de întrebări și răspunsuri pe Reddit.

Fondatorul gigantului Microsoft, Bill Gates, este considerat al doilea cel mai bogat om din lume în prezent, cu o avere estimată la 91-93 de miliarde de dolari, fiind surclasat de șeful Amazon, Jeff Bezos, a cărui avere a fost estimată la 104-105 miliarde de dolari în ianuarie 2018, în clasamentele foarte schimbătoare ale presei economice din America.

Ce a spus Bill Gates despre principalele tendințe în tehnologie și afaceri:

  • Criptomonede. „Principala caracteristică a criptomonedelor este anonimatul. Nu cred că este un lucru bun. Capacitatea guvernelor de a depista fapte de spălare de bani, evaziune fiscală și finanțare a terorismului este un lucru pozitiv. În acest moment sunt folosite criptomonede pentru a cumpăra fentanil si alte droguri. Așa că sunt o tehnologie care a provocat decese intr-un mod destul de direct. Cred că valul speculativ din jurul ICO (initial coin offering - ofertă inițială de monede - n.r.) - și al criptomonedelor este extrem de riscant pentru cei care le folosesc pe termen lung”.

 

  • Automatizarea și riscul ca oamenii să-și piardă locurile de muncă. „Automatizarea a condus la productivitate încă de la revoluția industrială, inclusiv în ceea ce privește tractoarele și confecțiile. Cu ajutorul software-ului, acest lucru va continua să se accelereze, astfel încât trebuie să ne gândim la modul în care educăm oamenii pentru noile joburi, care vor apărea. Automatizarea generală este un lucru minunat - până la urmă nu va mai trebui să lucrăm atât de mult. Dar ar mai trebui să mai treacă încă o generație pentru a ajunge la o schimbare mare în această zonă”.

 

  • Inteligența artificială și roboții. „Cel mai uimitor lucru va fi când computerele pot citi și înțelege textul la fel ca oamenii. Astăzi, computerele pot face lucruri simple, cum ar fi căutarea anumitor cuvinte, dar concepte precum vacanță, carieră sau familie nu sunt "înțelese". Microsoft și alții lucrează la asta, pentru a crea un asistent util. Acesta a fost întotdeauna un fel de Sfânt Graal al software-ului, mai ales acum când vederea și vorbirea sunt în mare măsură rezolvate. O altă frontieră este robotica, în care abilitatea umană de a se deplasa și de a manipula este uimitoare, și experții nu au căzut încă de acord dacă va dura un deceniu sau mai mult  (Brooks) până la a obține echivalentul (acestor capacități umane în robotică - n.r.)”.

 

  • Inovația în transport. ”Cred că piața privată recompensează destul de bine inovarea în această zonă. Cred că mașinile electrice și vehiculele autonome vor fi lucruri minunate”.

 

  • Proiectul de transport Hyperloop, al lui Elon Musk. „Nu sunt sigur dacă ideea Hyperloop are sens - e dificil să o faci să fie sigură (ca mod de transport pentru oameni - n.r.)”.

 

  • Quantum computing. „Am petrecut o lună învățând matematica din spatele Quantum computing cu ajutorul echipei Microsoft și cu o grămadă de cursuri online. Voiam să înțeleg cum computerele cuantice pot factoriza numerele mult mai repede decât computerele obișnuite. Este la început, dar da, Microsoft investește mult în Quantum - în special în tratarea problemelor de eroare pe care majoritatea abordărilor le au”.

Citeste toată sesiunea ”Întreabă-mă orice” cu Bill Gates, de pe Reddit

Parallax

Vizualizari
19816
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri