Redacția StartupCafe.ro

Startup-ul românesc Stailer: Avem un deficit de 10.000 de specialiști în domeniul manichiură-pedichiură

salon-manichiura-dreamstime

Startup-ul românesc Stailer, de programări online la coafor, susține că piața muncii din sectorul saloanelor de înfrumusețare are un deficit de 10.000 de specialiști în domeniul manichiurii și al pedichiurii la nivel național.

Startup-ul fondat de Andrei Ursachi spune că antreprenorii și investitorii care dețin saloane de înfrumusețare nu reușesc să recruteze personal calificat pentru a face față cererii din piață.

„Foarte multe persoane încep colaborările în salon, iar ulterior, după ce își formează o bază de clienți, demisionează de la salon și lucrează de acasă sau la domiciliul clienților. Specialiștii independenți reușesc să-și atragă clienții prin rețele de socializare, iar prețurile sunt în general mai mici cu 30-50% față de prețurile de la salon” – conform Stailer.

Cererea este în creștere datorită popularității înregistrată de serviciile pentru îngrijirea unghiilor cu gel și a unghiilor semipermanente.

De asemenea, 10-15% dintre femei au nevoie de servicii de manichiură și pedichiură medicală pentru că au probleme cu încarnarea unghiilor, o afecțiune des întâlnită, potrivit Stailer.

„Tragem un semnal de alarmă cu privire la deficitul de personal din acest domeniu și, totodată, față de gradul slab de pregătire a profesioniștilor din domeniu. Aceștia nu dețin asigurări de răspundere civilă și nu respectă normele de igienă. Dintre toate serviciile de înfrumusețare, infecțiile și inflamațiile apar cel mai des în domeniul manichiurii”, a declarat Andrei Ursachi, CEO și co-fondator Stailer.

În acest context, clientele își fac programări cu 3-4 săptămâni înainte, iar dacă apar alte priorități și nu pot onora programarea, le este dificil să mai găsească locuri libere în scurt timp.

Digitalizarea ajută consumatorii să găsească locuri last-minute și profesioniștii au posibilitatea să-și maximizeze veniturile prin livrarea de clienți suplimentari.

Totodată, formatorii de profesioniști în domeniul manichiură/pedichiură ar trebui să pună un accent mai mare pe partea practică.

De obicei, formatorii fac un curs de 40 de ore, preponderent teoretic, care se desfășoară pe durata a trei luni și ucenicii intră ulterior pe piața muncii fără a avea o experiență practică reală.

Parallax

Vizualizari
2446
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 884
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri