Denisa Crăciun

Startup-ul românesc .lumen, semifinalist la o competiție europeană pentru proiectele din domeniul sănătății

Thumbnail

Startup românesc .lumen, care produce ochelari pentru nevăzători, s-a calificat la competiția EIT Health Catapult, pentru startup-urile care dezvoltă soluții inovatoare în domeniul sănătății.

Finala competiției va avea loc între 1 – 3 decembrie online, iar ideea de business care câștigă Premiul Publicului va fi expusă pe panoul digital de pe clădirea Nasdaq Tower din New York.

În cadrul competiției au fost selectate cele mai bune 42 de echipe europene, care acoperă trei domenii: Biotech (Biotehnologie), MedTech (Tehnologie Medicală) și Digital Health (soluții digitale pentru sănătate).

Echipele semifinaliste beneficiază de un program de mentorat timp de două zile. La final, în perioada 1 - 3 decembrie, antreprenorii fac echipă cu mentorii și își prezintă proiectele în fața unui juriu format din investitori.

Cele 21 de echipe cu cele mai bune concepte de business vor merge mai departe în marea finală. Primele trei startup-uri în fiecare dintre cele trei categorii vor primi finanțare și acces la rețeaua EIT Health de investitori și jucători din domeniul sănătății din Europa. În plus, câștigătorul Premiului Publicului va avea proiectul afișat pe panou digital amplasat pe clădirea Nasdaq Tower din New York.

Cine este .lumen

Firma clujeană Dotlumen S.R.L. produce, sub brandul .lumen, produce ochelari ce folosesc tehnologie AI pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze. Prin soluția produsă, compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid.

Dispozitivele .lumen seamănă cu o pereche de ochelari hich-tech și se pun pe cap, deasupra ochilor, oferind nevăzătorilor indicații audio și tactile pentru orientare, când merg.

.lumen este fondat de antreprenorul Cornel Amariei, CEO, (fondator, fost Head of Innovation în cadrul companiei Continental Automotive Systems) și Gabriel Chindriș (CTO), conferențiar în cadrul Departamentului de Electronică Aplicată al Universității Tehnice Cluj-Napoca. Alături de cei doi se află Mihai Ivașcu, cu rol de Chairman. Mihai este fondator și CEO al grupului de companii fintech M3 Holdings și al grupului de software Ingenium, cu birouri la Londra, București și Washington.

Proiectul este dezvoltat de o echipă formată din peste 30 de experți din domenii diferite precum inginerie, științe, psihologie, design industrial sau business development.

Despre EIT Health Catapult

Din 2016, EIT Health Catapult a sprijinit 231 de companii, dintre care 98% sunt încă active în piață. EIT Health este unul dintre cele mai mari parteneriate public-privat europene în domeniul inovației în sănătate. Cu aproximativ 150 de parteneri, EIT Health este o rețea europeană unică de companii de top, universități, centre de cercetare și dezvoltare, precum și spitale și institute medicale. Rolul EIT Health este de a edifica un ecosistem care să permită dezvoltarea asistenței medicale pentru viitor, astfel încât cetățenii europeni să poată trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă.

  • Citește și

INTERVIU: Invenția românească ce va schimba viața nevăzătorilor. Cât costă „ochelarii” .lumen

Parallax

Vizualizari
403
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri