Claudiu Zamfir

Startup IT românesc - 2,5 milioane dolari finanțare

Thumbnail

Startup-ul IT românesc Druid, fondat în 2018, a obținut, marți, o nouă rundă de finanțare, de 2,5 milioane de dolari, condusă de fondul de investiții GapMinder.

Potrivit unui comuncat transmis de Druid publicației StartupCafe.ro, GapMinder participă la această rundă de investiții Serie A cu 2,2 milioane de dolari, iar restul de 300.000 de dolari este asigurat de Early Game Ventures şi investitori privaţi.

Startup-ul ajunge astfel la investiți totale în valoare de 5,8 milioane de dolari, în nici 3 ani de activitate.

Druid este specializat în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi (chatboţi) pentru companii. Cererea accelerată pentru chatboţi are loc în contextul în care organizaţiile pun accent tot mai mare pe o interacţiune superioară cu clienţii prin orice canal digital de comunicare, dar şi pe nevoia angajaţilor de a accesa rapid şi din orice loc informaţii relevante, răspândite în mai multe sisteme informatice, pentru productivitate crescută.

Asistenții virtuali inteligenți folosesc un limbaj natural pentru a prelua sarcini cu privire la practic orice informaţie sau document aflat în sistemele unei organizaţii.

Druid mai spune că tehnologia sa permite firmelor să-şi dezvolte cu ușurință astfel de asistenți virtuali inteligenți, economisind timp și bani prin automatizarea activităţilor simple, dar consumatoare de timp ale angajaţilor, și îmbunătățind experiența utilizatorilor prin răspunsuri rapide şi inteligente.

Disponibil în peste 45 de limbi, asistentul oferă sute de șabloane conversaţionale care deservesc roluri și procese specifice din cadrul oricărei industrii. Tehnologia ajută oamenii să comunice mai uşor cu roboți sau cu sisteme informatice printr-un limbaj natural, simplu şi inteligent.

Firma IT românească spune că veniturile sale recurente au crescut cu 580% în 2020 faţă de 2019, în contextul în care piaţa soluţiilor conversaţionale bazate pe inteligenţă artificială este estimată că va avea o rată medie de creştere de 22% în următorii patru ani, ajungând la 13,9 miliarde de dolari în 2025, conform unui studiu Marketsandmarkets.

Startup-ul are un parteneriat global cu „decacornul” româno-american UiPath, liderul pieţei de automatizare a proceselor de afaceri prin intermediul roboţilor (RPA).  Astfel, Druid oferă abilităţi conversaţionale primei platforme de hiperautomatizare din lume.

Druid a fost fondată în anul 2018 de Liviu Drăgan (foto), un om de afaceri cu experiență mare în domeniul tehnologiei, cunoscut mai ales ca proprietar al firmei Total Soft. El a făcut o investiție inițială de 1,5 milioane de euro în Druid.

Imediat a atras investiții de la oameni de afaceri experimentați, cum sunt Anca Vlad, fondatoarea grupului Fildas (Catena), Radu Enache, proprietarul lunaţului de hoteluri Continental, şi Eugen Banciu, fondatorul Farmexpert. Între timp, Anca Vlad a ieșit din firma Druid.

Alți acționari (direct sau prin alte firme) sunt: Iulian Trandafir (director general al Farmexpert), Daniel Radu Enache, Leonard Alexandru Leca, Dragoș Cristian Bostănescu (investitor în Castel Film), Radu Bugică, Alexandra Diana Giușcă, Florentina Drăgan.

„Noua rundă de finanţare va fi utilizată pentru lansarea de noi soluţii de automatizare conversaţională pentru dezvoltarea componentelor de inteligenţă artificială, dar şi pentru accelerarea operaţiunilor comerciale din pieţele interne și externe. Ambiția noastră este ca DRUID să fie cel mai important partener de AI din Europa și să asigure fiecărui salariat un asistent virtual. Suntem extrem de încrezători şi motivaţi să uimim prin tehnologia noastră întreaga lume”, a declarat Liviu Drăgan, CEO Druid.

Parallax

Vizualizari
2655
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri