Denisa Crăciun

Un startup din Bulgaria și-a asigurat 24 milioane EUR finanțare și mai vrea 1 milion EUR de la investitorii de pe platforma românească SeedBlink

fondator-startup-Bulgaria-2022

Un startup din Bulgaria și-a asigurat o finanțare de aproape 24 milioane Euro într-o rundă de investiții Serie A, iar acum vrea să se listeze pe platforma SeedBlink, fondată de o echipă de români, să mai obțină capital.

Alcatraz AI, un startup din Bulgaria fondat în 2016, care a dezvoltat o soluție de securitate pentru a oferi acces în diferite spații utilizând autentificarea facială 3D și inteligența artificială, vrea să mai atragă o finanțare de 1 milion Euro pe SeedBlink.

Startup-ul a anunțat săptămâna aceasta că și-a asigurat investiția de 24 milioane Euro, iar suma vizată, de 1 milion Euro, face parte din această finanțare Serie A, conform unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Startup-ul spune că va utiliza finanțarea pentru extindere globală și dezvoltarea produsului.

Runda de 24 milioane Euro a fost condusă de Almaz Capital, un fond de capital de risc cu sediul în Silicon Valley și cu birouri în Berlin.

Runda a inclus BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare), Endeavour Catalyst, Silverline Capital și Golden Seeds, împreună cu participarea investitorilor deja existenți: JCI Ventures (ramura de corporate venture a Johnson Controls), Ray Stata, și LDV Partners.

„Securitatea este un principiu de bază și suntem hotărâți să fim lideri într-o eră nouă în ceea ce privește controlului accesului, prin valorificarea puterii unice a feței umane. Ne dorim ca astfel accesarea spațiilor să fie la fel de sigură, rapidă și ușoară precum deblocarea telefonului. Suntem încântați să intrăm într-o nouă fază a dezvoltării companiei noastre alături de investitori cu experiență puternică în dezvoltarea globală a companiilor care oferă tehnologie pentru generațiile următoare”, a spus Vince Gaydarzhiev, fondator și președinte Alcatraz AI.

„Vince - fondatorul Alcatraz - este un vizionar adevărat și, împreună cu echipa sa, a reușit să lanseze și să dezvolte o companie care va redefini securitatea fizică pentru toată lumea. Cele mai inovatoare companii de tehnologie din lume au implementat soluția Alcatraz AI în clădiri, ceea ce vorbește de la sine. Runda lansată pe SeedBlink este singura oportunitate pentru investitorii privați ​​de a participa la finanțarea Seria A a acestui startup bulgar remarcabil, în aceleași condiții alături de investitori instituționali”, a declarat Laurențiu Ghenciu, Chief Business Officer SeedBlink.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
315
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri