Claudiu Zamfir

Magazinul online de telefoane SH deschis în pandemie a fost cumpărat de o firmă franceză

Thumbnail

Fenix.eco, un magazin online românesc de telefoane second hand, care fusese deschis în aprilie 2020, la începutul pandemiei COVID-19, este vândut acum unei firme franceze de același profil.

Antreprenorul francez Grégoire Vigroux, stabilit în România de ani buni, și-a suprins apropiații când a ignorat șocul pandemiei și s-a hotărât să-și lanseze o afacere în aprilie 2020. El a deschis atunci, la București, magazinul online de smartphone-uri second hand, recondiționate Fenix.eco, alături de Adrien Arnoux și Hector Destailleur.

Investiția inițială era de 200.000 de euro, cea mai mare parte mergând către stocul de dispozitive.

„Am avut mulți prieteni care ne-au spus: <<Nu! Nu este momentul potrivit. Vă opriți, așteptați trecerea crizei și lansați!>>. Noi suntem antreprenori, este un nivel de risc când ești antreprenor. Și, ca antreprenor, eu sunt un optimist. Dacă nu suntem optimiști, nu suntem antreprenori. Am spus: <<OK, uite, lansăm acum. Nu vrem să așteptăm>>. Eu am observat că eMag și CEL.ro vând destul de bine produse electronice, între 30% și 50%, am citit în presă. Și atunci, pentru business-ul nostru este momentul potrivit”, ne spunea Gregoire Vigroux, în aprilie 2020.

După 14 luni, el vinde afacerea către compania franceză Recommerce Group, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul smartphone-urilor recondiționate din Europa, cu operațiuni în 24 de țări.

Tranzacția dintre fenix.eco și Recommerce Group va fi finalizată din punct de vedere legal în luna iulie 2021. Recommerce va beneficia de prezența fenix.eco în România pentru a-și consolida poziția pe piața locală.

Recommerce: Ne concentrăm pe dezvoltarea internațională

Fondat în 2009 în Franța, Recommerce Group folosește tehnologii brevetate și inovatoare pentru răscumpărarea, renovarea și vânzarea dispozitivelor second-hand. Grupul activează pe segmentele pentru consumatori și pentru companii și oferă dispozitive recondiționate. Recommerce are operațiuni în întreaga lume și a obținut etichetele guvernamentale franceze Next40 și FT120, care recunosc viitorii lideri în tehnologie.

„Veniturile noastre au crescut cu 30% în 2020, iar anul acesta se vor majora cu 40% urmând să ajungem la o cifră de afaceri de 85 milioane de euro la finalul lui 2021. Pentru a continua această creștere exponențială în anii următori, ne intensificăm dezvoltarea internațională. Luând în considerare importanța sa din punct de vedere demografic si economia aflată în curs de dezvoltare, Europa de Est este o piață mare, dar care nu este utilizată la adevăratul său potențial.

Prin achiziția fenix.eco, ne dezvoltăm operațiunile rapid și eficient în această regiune promițătoare. România este o bază extraordinară pentru ca Recommerce să își consolideze prezența în Europa de Est, datorită francofoniei țării, apropierii culturale de Franța, mediului de afaceri favorabil și deschiderii către Eu-ropa”, spune Augustin Becquet, CEO al Recommerce Group, citat de un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Discuțiile dintre fenix.eco și Recommerce au început la sfârșitul anului 2020. Recommerce va anunța în următoarele luni țările din Europa de Est pentru care are planuri de extindere. Recommerce va oferi mai multe detalii despre această achiziție și strategia sa de dezvoltare după finalizarea legală a tranzacției, în luna iulie.

„Încă din prima zi, ambiția noastră a fost să devenim cel mai important jucător din Europa de Est în domeniul smartphone-urilor recondiționate. Unirea forțelor noastre cu cele ale Recommerce Group este cea mai bună mișcare strategică pentru a ne atinge rapid acest obiectiv și a rămâne competitivi. Această companie are o experiență extraordinară, fiind unul dintre cei mai vechi, mai mari și mai respectați jucători din Europa pe segmentul de recondiționare. Acum, că facem parte din Recommerce Group, vom beneficia de capacitatea acestuia de aprovizionare la scară largă, de experiența sa în răscumpărare, de dispozitive de calitate și de prețuri concurențiale”, spune acum și Grégoire Vigroux, cofondator fenix.eco.

Grégoire Vigroux va rămâne în consiliul de administrație al companiei, în timp ce Hector Destailleur și Adrien Arnoux vor continua să se ocupe de operațiunile locale.

Piața mondială a smartphone-urilor reutilizate (inclusiv reutilizate și recondiționate) este estimat să ajungă la 351,6 milioane de unități în 2024 față de 225,4 milioane de unități în 2020, potrivit unui raport publicat de International Data Corporation (IDC) în ianuarie anul acesta.

Parallax

Vizualizari
4480
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri