Denisa Crăciun

Un IT-ist român obține 3 milioane de dolari pentru startup-ul său fintech

Thumbnail

Startup-ul fintech Aurelia, o platforma de automatizare financiară fondată de românul Sebastian Trif, a obținut o investiție de 3 milioane de dolari printr-o rundă de finanțare condusă de Blossom Capital, un fond de investiții de capital de risc care investește în servicii de internet și startup-uri. 

Platforma financiară simplifică gestionarea finanțelor și  este destinată întreprinderilor mici. Aurelia, cu sedii în București, Londra și Tallinn, permite utilizatorilor să își conecteze conturile bancare și instrumentele de contabilitate și ajută astfel companiile (prin plugin-uri) să își urmărească banii și plata impozitelor, scrie TechCrunch. 

Fondatorul startup-ului, Sebastian Trif, spune că „vedem o mulțime de aplicații fintech și bănci care încearcă să incorporeze toate nevoile unei afaceri, dar multe business-uri mici nu sunt dornice să-și mute operațiunile companiei lor într-un produs nou”.

De cealaltă parte, fondatoarea Blossom Capital (despre care am mai scris aici), Ophelia Brown a declarat că „în calitate de proprietar de întreprindere mică știm din prima cât de dureros și de greu este pentru IMM-uri să își gestioneze finanțele și conturile” și că după o căutare de ani de zile a unei soluții, fondul de investiții a ales Aurelia pe loc.  

Sebastian Trif a adăugat că Aurelia concurează cu soluții bancare inteligente pentru IMM-uri, precum Tide, Revolut for Business și Wise for Business, care au caracteristici mai limitate.

Aurelia urmează să lanseze platforma în format beta în Estonia, România, Germania și Marea Britanie.

Startup-ul a fost fondat în aprilie 2021 de o echipă de ingineri și dezvoltatori, unul dintre cofondatorul Aurelia fiind Jasper August Tootsi. 

Sebastian Trif, fondatorul Aurelia, a lucrat la Wise (fostul TransferWise), un serviciu de transferuri monetare interne și internaționale, lansat la începutul anului 2011. 

Fintech-ul britanic Wise s-a listat pe bursa de la Londra printr-o ofertă publică directă, fiind cea mai mare operațiune de acest fel derulată până în prezent pe piața de capital engleză.

De asemenea, Sebastian Trif a mai lucrat la banca americană J.P. Morgan și la Kivvik.

Parallax

Vizualizari
3139
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri