Claudiu Zamfir

185 milioane dolari pentru startup-uri europene, într-un nou fond de investiții

Thumbnail

Startup-urile europene vor putea obține finanțări de capital de risc pentru dezvoltare, printr-un nou fond de investiții, de 185 de milioane de dolari, lansat miercuri de firma Blossom Capital, cu sediul la Londra.

Acesta este al doilea fond pentru startup-uri strâns de firma de investiții londoneză, după cel lansat în 2018, în valoare de 270 de milioane de dolari, conform Tech.eu.

În schimbul unui pachet minoritar de părți sociale sau acțiuni din firme, Blossom Capital va face investiții seed (de la 1 milion de dolari) și serie A (de câte 4-15 milioane de dolari) în startup-uri europene de tehnologie care au ambiții de extindere pe piețele mondiale, în domenii ca:

  • FinTech,
  • Securitate cibernetică,
  • Travel,
  • DevOps.

De asemenea, firma de investiții britanică își propune să coopteze și investitori mai mari din Statele Unite.

Volumul și calitatea startup-urilor europene sunt de 5 ori mai mari acum decât erau în urmă cu cinci ani. Blossom Capital s-a consacrat în toată Europa ca primă alegere pentru antreprenori și datorită relațiilor noastre puternice cu cei mai buni investitori din SUA”, a spus fondatoarea Blossom Capital, Ophelia Brown, citată de Tech.eu.

Blossom Capital este o firmă de investiții europeană fondată de compania de investiții internațională Index Ventures (cu sedii principale la San Francisco și Londra) și de investitoarea Ophelia Brown. Index este cunoscută pentru investițiile sale timpurii în startup-uri de tehnologie care au ajuns între timp companii de miliarde de dolari: Dropbox, Skype, Etsy, Trello.

Cei de la Blossom Capital pot fi contactați AICI.

Citește și:

Parallax

Vizualizari
2809
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri