Claudiu Zamfir

Înscrieri online: 30.000 Euro finanțare și mentorat pentru antreprenori sociali din Romania, la Startarium 4GOOD 2021

Thumbnail

Antreprenorii sociali și organizațiile neguvernamentale (ONG) se pot înscrie în Startarium 4GOOD, un nou program de accelerare care oferă finanțare de 30.000 de euro, precum și 9 luni de mentorat, consultanță și training în găsirea și implementarea strategiei de amplificare a impactului social.

Înscrierile la Startarium 4GOOD se fac AICI până pe 5 decembrie 2021, a informat, luni, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, Impact Hub Bucharest, organizatorul programului.

Sunt invitate să aplice în program afaceri sau ONG-uri care pot deja demonstra un istoric de impact social, cu rezultate convingătoare. Pentru a avansa până în etapa de pitching pentru 30.000 EUR, acestea vor propune metode de scalare prin productizare, prin care își pot amplifica impactul către sute de mii de beneficiari.

„În acceleratoarele și incubatoarele pe care le-am dezvoltat, antreprenorii sociali au fost mereu cei care înțeleg cel mai bine problema pe care vor să o rezolve în societate. Pentru ei, Startarium 4GOOD oferă claritate, motivație și viziunea potențialului lor pentru impact. 4GOOD e o provocare să își accelereze creșterea, însoțită de un proces clar de dezvoltare de produs și de creare a unui model de sustenabilitate pe termen lung” - a spus Irina Simulescu, program manager la Impact Hub Bucharest.

Înscrierile se efectuează pentru prima activare din serie: un program de accelerare cu finanțare, în care participanții primesc îndrumare timp de 9 luni și până la 30.000 EUR pentru a crește exponențial- atât financiar, cât și ca impact pozitiv în societate.

Un termen specific de business, procesul de productizare implică transformarea unor servicii, procese sau abilități în produse pregătite pentru piață; în special pentru putea servi mai bine o piață mai mare.

În Startarium 4GOOD, afacerile sociale și ONG-urile participante vor aborda, deopotrivă, o perspectivă antreprenorială asupra misiunii lor: vor lucra la creșterea impactului lor social, dar și la asigurarea sustenabilității și autonomiei lor financiare.

Startarium 4GOOD - calendar

În martie 2022, după două luni de pregătire, zece participanți în program vor fi aleși pentru a ține pitch-uri pentru finanțare. Maximum trei vor câștiga finanțare nerambursabilă în valoare totală de 30.000 EUR.

Câștigătorii vor merge mai departe în program, unde vor folosi finanțarea câștigată pentru a-și dezvolta, testa și implementa soluția propusă, cu îndrumarea specialiștilor 4GOOD. La final, în toamnă 2022, vor avea din nou ocazia să își prezinte soluția, transformată, în fața publicului și a investitorilor independenți.

Startarium 4GOOD este al treilea program al Startarium, după Startarium RE:BUILD (consultanță și resurse pentru antreprenori afectați de pandemie) și Startarium FOCUS (o nouă serie de programe-capsulă de mentorat).

O inițiativă 100% privată, Startarium este o platformă complexă pentru antreprenori la început de drum, lansată în 2016.

Parallax

Vizualizari
2315
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri