Denisa Crăciun

Fondul EGV, care a primit bani din PNRR-ul României: Investiții în 28 de startup-uri, prin primul său fond, și 4 exit-uri, la un randament de 45%

EGV

Fondul de investiții Early Game Ventures (EGV), care a primit bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, susține că a investit în 28 de startup-uri în perioada 2018 – 2022, realizând, până în prezent, 4 exit-uri, la un randament de 45%.

EGV a transmis, marți, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, ce rezultate au avut startup-urile care au primit finanțare din partea primului său fond, Early Game Fund I.

Astfel, startup-urile în care Early Game Ventures a investit din primul fond au ajuns în 2024 la venituri anuale cumulate de peste 43 de milioane de euro și un număr total de peste 400 de angajați, susține EGV.

Unele dintre companii și-au dublat veniturile în 2024 față de anul anterior iar majoritatea sunt prezente pe mai multe continente.

Între 2018 - 2022, Early Game Ventures a investit în 28 de startup-uri. Până în prezent a realizat 4 exit-uri, la un randament de 45%.

Peste 2,5 milioane de oameni din întreaga lume „folosesc în fiecare zi produsele și serviciile companiilor în care Early Game Fund I a investit, fie că vorbim despre părinți care țin legătura cu profesorii copiilor lor în 2400 de școli prin Kinderpedia, turiști care folosesc Questo în peste 500 de orașe din lume, angajați ai peste 200 de mari corporații care au acces la informații prin Druid sau care folosesc în teleconferințe MeetGeek în peste 100 de țări și 30 de limbi”, transmite EGV.

Iată alte exemple comunicate de EGV:

  • Tokinomo are clienți din domeniul retail și FMCG pe cinci continente, Milluu gestionează relația între proprietari și chiriași pentru proprietăți în valoare de peste 140 milioane de euro din România și Polonia, iar Bible Chat este aplicația mobilă cu cea mai rapidă creștere în Europa.
  • FameUp a ajuns să gestioneze prin platforma sa peste 400.000 de nano și micro-influenceri, iar Youni a atras burse pentru elevii români care studiază la universități în afara țării în valoare de peste 50 de milioane de dolari în doar doi ani.
  • Ogre.ai a anunțat în urmă cu puțin timp o nouă investiție de 3 milioane de euro și un parteneriat cu gigantul austriac din energie Verbund.
  • OxidOS dezvoltă sistemul de operare pentru unități de control electronic care vor face mașinile viitorului de 100 de ori mai sigure decât cele de azi.
  • Brand Minds a înregistrat încă un succes cu ediția de anul acesta a celui mai important eveniment de business din Europa Centrală, pe care l-a organizat la Sala Palatului.

„Rolul nostru în viața acestor companii este de a le sprijini nu doar financiar pentru a-și atinge potențialul. Suntem nu doar investitori, dar și un sound-board pentru ideile lor, consilieri de strategie dacă e nevoie, și le punem la dispoziție toată experiența și rețeaua noastră de conexiuni astfel încât ei să poată accelera creșterea în scurt timp după investiția inițială. Ne bucură să vedem că majoritatea celor în care am investit și-au urmat visul și, cu sprijnul echipei noastre, au reușit să vină pe piață cu tehnologii și produse disruptive, apreciate la nivel global”, spune Cristian Munteanu, Managing Partner Early Game Ventures.

În aprilie 2024, Early Game a lansat un nou fond de investiții in valoare de 60 milioane de euro, Early Game Fund II. Până în acest moment, din noul fond au fost realizate 4 investiții, în startup-uri cybersecurity, AI și healthtech.

Parallax

Vizualizari
121
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri