Redacția StartupCafe.ro

Sony se confruntă cu un proces colectiv de 7,9 miliarde dolari la Londra, din cauza prețurilor din PlayStation Store

playstation-dreamstime

Compania Sony se va confrunta cu un proces colectiv în valoare de 7,9 miliarde de dolari (până la 6,3 miliarde de lire sterline) din cauza unor acuzații conform cărora producătorul PlayStation a abuzat de poziția sa dominantă, ceea ce a dus la preţuri inechitabile pentru clienţi, a decis marţi un tribunal din Londra, transmite Reuters, conform News.ro. 

Sony Interactive Entertainment (SIE) a fost dată în judecată anul trecut, în numele a aproape 9 milioane de oameni din Regatul Unit care au cumpărat jocuri digitale sau conţinut suplimentar prin PlayStation Store al Sony.

Procesul împotriva Sony a fost intentat de avocata Alex Neil, care reprezintă consumatorii. Ea spune că Sony a abuzat de poziţia sa dominantă solicitând ca jocurile digitale şi suplimentele să fie cumpărate şi vândute numai prin PlayStation Store, care percepe un comision de 30% dezvoltatorilor şi editorilor.

Prin urmare, clienţii au plătit preţuri mai mari pentru jocuri şi conţinut suplimentar decât ar fi făcut-o în mod normal.

Avocaţii Sony au susţinut că situația a fost una „defectuoasă de la început până la sfârşit” şi au spus că acest caz ar trebui respins.

Tribunalul de Apel pentru Concurenţă a hotărât că procesul poate continua, deşi a spus că persoanele care au făcut achiziţii din PlayStation Store după ce procesul a fost înregistrat, în 2022, ar trebui eliminate din clasa de reclamanţi propusă.

Neill a spus într-o declaraţie că decizia de marţi este „primul pas pentru a se asigura că consumatorii primesc înapoi ceea ce li se datorează”.

Sony nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Sony, investigată și de Consiliul Concurenței de la București

În luna mai 2023, Consiliul Concurenței a anunțat că a declanșat o investigație privind o posibilă încălcare a regulilor de concurență de către Sony Interactive Entertainment Europe Limited și subsidiarele sale, Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited și Sony Interactive Entertainment Direct Europe Limited – denumite împreună Sony – pe piața de distribuție a jocurilor video pentru console PlayStation, după cum scriam pe StartupCafe.ro. 

Autoritatea de concurență susținea că „are indicii că Sony ar fi abuzat de poziția sa dominantă pe piața consolelor de jocuri video atât prin vânzarea online a jocurilor video compatibile cu consolele PlayStation, exclusiv, prin intermediul platformei PlayStation Store, cât și prin interzicerea comercializării codurilor de activare pentru jocuri video compatibile cu consolele PlayStation de către distribuitorii concurenți”.

Prin aceste practici, susținea Consiliul, „s-ar fi redus opțiunile de achiziție a jocurilor video compatibile PlayStation, ceea ce ar fi dus la creșterea prețurilor pentru jocurile video pentru acest tip de console”.

Parallax

Vizualizari
372
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 822
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri