Claudiu Zamfir

Sony, investigat de Consiliul Concurenței de la București: „Ar fi abuzat de poziția sa dominantă pe piața consolelor de jocuri”

playstation-dreamstime

Consiliul Concurenței anunță luni că a declanșat o investigație privind o posibilă încălcare a regulilor de concurență de către Sony Interactive Entertainment Europe Limited și subsidiarele sale, Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited și Sony Interactive Entertainment Direct Europe Limited – denumite împreună Sony – pe piața de distribuție a jocurilor video pentru console PlayStation.

Autoritatea de concurență susține că „are indicii că Sony ar fi abuzat de poziția sa dominantă pe piața consolelor de jocuri video atât prin vânzarea online a jocurilor video compatibile cu consolele PlayStation, exclusiv, prin intermediul platformei PlayStation Store, cât și prin interzicerea comercializării codurilor de activare pentru jocuri video compatibile cu consolele PlayStation de către distribuitorii concurenți”.

Prin aceste practici, susține Consiliul, „s-ar fi redus opțiunile de achiziție a jocurilor video compatibile PlayStation, ceea ce ar fi dus la creșterea prețurilor pentru jocurile video pentru acest tip de console”.

Un alt afect al acestor practici îl reprezintă și „descurajarea studiourilor din România de a dezvolta jocuri video compatibile cu PlayStation”, mai afirmă instituția românească.

În cadrul acestei investigații, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții la sediile Sony din Europa pentru a strânge informații și probe.

Inspecţiile sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. „Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunțare în ceea ce privește vinovăția companiilor” - subliniază Consiliul Concurenței.

Consolele PlayStation ale Sony sunt preferate de jucătorii români, potrivit informațiilor publice, în România existând aproximativ 1,3 milioane de utilizatori de jocuri video pe console și 127 de studiouri de dezvoltare a jocurilor video care ar fi afectate de această posibilă practică anticoncurențială a Sony.

Parallax

Vizualizari
763
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri