Smile Media

webPR 7 locuri de muncă de tip entry level pentru o carieră în industria jocurilor video

jocuri video

Jocurile video nu mai reprezintă de mult timp doar joacă, ci sunt o treabă cât se poate de serioasă, dacă ne referim la partea din spate - domeniu economic, cifre de afaceri generate, număr de angajați, contribuții taxe și impozite la bugetele de stat.

Estimările specialiștilor arată că veniturile pieței globale de jocuri vor ajunge la peste 220 de miliarde de dolari în anul 2024. Creșterile se observă an de an, inclusiv în România.

Popularitatea jocurilor ca formă de divertisment determină investiții tot mai însemnate în acest domeniu. Implicit, oportunitățile de angajare în industria jocurilor video, de la joburi de tip entry level până la managementul superior, țin pasul cu extinderea acestei industrii.

O nișă aparte în domeniul jocurilor este reprezentată de jocurile de noroc. Există tot mai multe oportunități pentru cei care caută locuri de muncă  și în industria de gambling - de la dealeri de poker sau jocuri de cazino precum poker, baccarat sau blackjack și până la cele mai moderne jocuri pacanele care în zilele noastre implică munca de luni de zile a unor echipe de specialiști (designeri, matematicieni, testeri, programatori, manager de proiect etc.)

Orice segment din industria jocurilor ar fi ales, cu siguranță există variante de muncă chiar și pentru proaspeții absolvenți de colegiu și universitate. Cu sau fără experiență, se poate intra în acest sector de muncă și se poate avansa destul de rapid, căci domeniul este efervescent și vine cu foarte multe oportunități.

 

Iată 7 exemple de joburi de tip entry-level în industria jocurilor, locuri de muncă ideale pentru cei aflați în căutarea unei cariere:

 

Tester pentru jocuri video

Să te joci și să fii plătit pentru acest lucru? Poate părea jobul ideal pentru multe persoane. Chiar există asemenea locuri de muncă, pentru că orice joc este intens testat înainte de a fi lansat, cu scopul de a fi identificate și reparate diverse erori și probleme de utilizare. Testerii de asigurare a calității sunt responsabili cu testarea tehnică a jocurilor. Este nevoie de pricepere și seriozitate, maximă atenție la detalii. Un astfel de loc de muncă este excelent pentru a intra în domeniul jocurilor, ulterior deschizând porțile pentru alte joburi mai complexe în zona de dezvoltare sau design grafic.

 

Programator de jocuri video

Este cunoscut faptul că joburile în programare sunt foarte bine plătite. Ca programator de jocuri, te ocupi de scriere cod, de software-ul care face jocul video operațional. Pentru acest loc de muncă, ideal este să ai o diplomă de licență în informatică, inginerie informatică sau un domeniu similar. Poți urma și alte cursuri. De asemenea, totul ține de ceea ce știi să faci: dacă demonstrezi cunoștințe foarte bune în domeniu, ai mari șanse de a lucra cu o firmă de specialitate.

 

 

 

Job artist

În lumea digitală există loc și pentru artiști. Este nevoie de cei cu talent specific inclusiv pentru crearea jocurilor. Fie că ai sau nu diplomă universitară în domeniul artelor, poți colabora cu dezvoltatori de jocuri pentru a activa în arta jocurilor, media interactivă sau modelarea jocurilor. Înainte de interviu, contează mult să ai un portofoliu solid.

 

Animator

Realizarea animațiilor din jocuri este un punct cheie în acest domeniu de divertisment. Sunt proiectate și dezvoltate animații pentru jocuri video, folosindu-se imaginile create de artiști. Ai nevoie de talent, dar și de cunoștințe în domeniu. Este ideal să cunoști bine programe de animație precum Autodesk Maya.

 

Inginer audio

Partea de sunet este relevantă mereu în jocurile de orice fel. Există ingineri audio sau designeri de sunet care sunt responsabili pentru crearea, editarea și compilarea materialelor audio de înaltă calitate. Dacă zona de sunet îți este pe plac, ai putea lucra în lumea jocurilor, o carieră de succes fiind foarte posibilă.

 

Designer de joc video

Dacă optezi pentru un astfel de loc de muncă, te vei implica în crearea conceptului, poveștii, personajelor și regulilor unui joc video. Ai nevoie de abilități tehnice și creative pentru a construi experiențe captivante, distractive, funcționale și desigur unice, căci originalitatea este foarte prețuită.

 

 

Inginer software

În dezvoltarea jocurilor, un inginer software creează, proiectează, întreține, dezvoltă și testează produse. Funcționalitatea jocurilor în ansamblu este responsabilitatea sa. Ca și partea de programare, reprezintă o variantă de carieră de succes, cu beneficii financiare foarte mari în timp.

Parallax

Vizualizari
412
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 373
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri