Nouă amânare la fondurile de 36 milioane EUR pentru firme: 131.A și 121 din Programul Regional Nord-Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a amânat pentru anul 2024 cele două sesiuni de înscrieri la granturi totale de 36 de milioane de euro pentru digitalizarea IMM-urilor și investiții în microîntreprinderi, din Programul Regional (REGIO) Nord-Vest, operându-se o serie de modificări în ghidul de derulare a finanțărilor.

 
 

Cele două linii de finanțare se vor deschide astfel, conform Corrigendumului 3:

Aceasta este a doua oară când ADR Nord-Vest amână cele două linii de finanțare. Amânarea apelurilor a fost determinată de necesitatea modificării ghidurilor solicitantului, fiind operate schimbări inclusiv la grilele de evaluare a proiectelor.

 
 

Cele două finanțări totalizează ajutoare de 36 de milioane de euro, din fonduri europene și de la bugetul de stat, pentru firme din cele 6 județe ale Regiunii Nord-Vest:

Cele 6 județe ale regiunii Nord-Vest sunt:

  •         Bihor,
  •         Bistrița-Năsăud,
  •         Cluj,
  •         Maramureș,
  •         Satu Mare,
  •         Sălaj.

Iată care sunt principalele caracteristici ale acestor finanțări IMM:

131.A - Investiții productive inovatoare pentru microîntreprinderi

Am mai scris pe StartuCafe despre finanțarea 131.A - Investiții productive inovatoare pentru microîntreprinderile din Regiunea Nord-Vest.

Pe scurt, dintr-un buget de 19,3 milioane de euro, se vor acorda ajutoare de minimis între 20.000 și 200.000 de euro pe proiect microîntreprinderilor din cele 6 județe ale Regiunii Nord-Vest.

Intensitatea sprijinului este de 90%, ceea ce înseamnă că beneficiarul trebuie să asigure și el cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile.

121 - Digitalizarea IMM-urilor

Prin apelul de proiecte 121-Digitalizarea IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest se pune la dispoziție un buget de 16,7 milioane de euro.

Din acești bani, firmele micro, mici și mijlocii beneficiare vor putea obține ajutoare de minimis de câte 10.000-100.000 de euro pe proiect, pentru a investi în digitalizarea activității.

Beneficiarul trebuie să asigure și el cofinanțare din surse proprii de cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile, plus toate cheltuielile neeligibile.