Denisa Crăciun

Ministrul Antreprenoriatului: Plățile la Măsura 2 IMM AGRI-FOOD, „după rectificarea bugetară”

Thumbnail

Plățile la Măsura 2 IMM AGRI-FOOD se vor face „după rectificarea bugetară”, a spus, marți, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, în timpul unei conferințe de presă.

Întrebat de StartupCafe.ro când se vor face plățile la Măsura 2 IMM AGRI-FOOD, ministrul Daniel Cadariu a explicat: 

„În primul și primul rând, ca primă etapă, după rectificarea bugetară pentru că noi în cadrul acestui program am preluat Măsura 2, cu granturile de până la 120.000 Euro și nu am avut prevedere bugetară la începutul anului. Deci primul termen este cel care să rezolve alocarea financiară și în sensul acesta, am înaintat prin adresă solicitarea, necesarul de buget, peste 1 miliard de lei, către Ministerul de Finanțe. Sper să ne fie alocată această sumă. Dar mai e un lucru care trebuie îndeplinit și aici e o chestiune tehnică. Ideea de bază este că noi, știți, în cadrul acestui program sau acest program funcționează în cadrul acelui cadru temporar COVID, care a expirat la 30 iunie și, fiind o perioadă scurtă de timp, noi, cel puțin așa a fost prevederea din Ordonanța de Urgență, am lansat programul, am încheiat contractele și abia ulterior datei de 30 iunie putem face verificarea sau ar trebui să facem verificarea firmelor care au aplicat. Din păcate, cei de la STS nu ne-au oferit partea a doua a platformei care să ne ofere posibilitatea să facem această verificare”.

De cealaltă parte, Camelia Taină, director general în cadrul Direcției Generale Antreprenoriat și Programe de Finanțare, parte din MAT spune că în același timp „cu alocarea sumelor necesare plăților, colegii din agențiile teritoriale pentru IMM-uri mai au o serie de verificări de făcut cu privire la cumulul ajutoarelor de stat și cu privire la încadrarea în categoria IMM a societăților care au semnat aceste contracte de finanțare, dar nu putem face aceste verificări până când nu avem și fluxurile îndeplinite pe aplicația informatică, fluxuri care se lucrează și sunt în curs de definitivare de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, partenerii noștri din ultimii 2 ani, cu ajutorul cărora am reușit implementarea cu succes a unui număr de 70.000 de contracte de finanțare”.

Întrebată cum va proceda MAT cu bugetul alocat pentru IMM AGRI-FOOD, Camelia Taină a mai spus, pentru StartupCafe.ro, că „noi am făcut demersul să fie întreg bugetul alocat. Întreg bugetul programului. Într-adevăr, în proiectul de Ordonanță de Urgență erau alocați doar 639 de milioane din 1,244 miliarde pe care noi le-am cerut. Din câte știu eu, suma s-a întregit, acuma vom vedea și cum iese documentul final. Dar noi am făcut demersuri, și noi, și ministrul Fondurilor Europene, astfel încât suma să fie întregită”. 

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
3608
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri