Claudiu Zamfir

Măsura 2-2022: Premierul Ciucă promite banii pentru granturile IMM AGRI-FOOD la rectificarea bugetară

Thumbnail

Premierul Nicolae Ciucă a promis, joi, pe Facebook, că va aloca la rectificarea bugetară fondurile necesare Ministerului Antreprenoriatului și Turismului pentru plata ajutoarelor de stat de câte 5.000-120.000 de euro de la Măsura 2 - IMM AGRI-FOOD, pentru sectorul agro-alimentar.

„Rectificarea bugetară pe care o vom aproba asigură perspectiva unei bune funcționări a serviciilor publice oferite cetățenilor, plata drepturilor sociale, precum și finanțarea programelor și schemelor de ajutor de stat destinate susținerii economiei. (...) Continuăm să menținem măsurile de protejare a cetățenilor, de susținere a serviciilor publice esențiale - activitățile în spitale, în școli, în toate instituțiile statului -, precum și activitatea din industria alimentară și a IMM-urilor. Sunt sectoarele de activitate cu pondere substanțială în bugetul de stat” - a scris Ciucă, pe Facebook.

El a menționat că va suplimenta cu 1 miliard de lei și schema de ajutoare de stat prin HG 807, pentru firmele care fac investiții de minimum 1 milion de euro în România.

„Pregătim o rectificare pozitivă, iar prioritate are finanțarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie și pentru cetățeni, reducând, în același timp, cheltuielile pentru bunuri și servicii ale tuturor ministerelor. Alocăm fonduri suplimentare susținerii investițiilor importante în economie, așa cum ne-am angajat prin Programul "Sprijin pentru România". Bugetul schemei de ajutor de stat va crește de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei, calificându-se investițiile de cel puțin 1 milion de euro în industria alimentară, producerea materialelor de construcții, producerea de piese auto și industria hârtiei” - a mai afirmat Ciucă.

Reamintim că, la Măsura 2-2022, din cadrul schemei de ajutoare de stat pentru sectorul agroalimentar, au fost depuse 10.961 de cereri de finanțare, în perioada 26-31 mai 2022.  

În urma procesului de selecție, 3.474 de beneficiari au semnat contracte de finanțare cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, în sumă totală de aproximativ 249.500.000 euro.

MAT nu are în buget sumele necesare pentru aceste plăți, motiv pentru care este nevoie ca Guvernul să le aloce prin rectificare bugetară.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
4466
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri